Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 29 oktober 2022: Nacht van de Nacht

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Het doel van Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder.

Activiteiten

Er worden tijdens de Nacht van de Nacht diverse activiteiten georganiseerd door heel Nederland. Kijk HIER voor activiteiten bij jou in de buurt. Wil jij ook een activiteit organiseren? Kijk in de inspiratiegids via de link voor voorbeelden van activiteiten. Of meld daar jouw  activiteit direct aan. Maak bijvoorbeeld een nachtwandeling, ga sterrenkijken, maak de mooiste nachtfoto’s. Doe een workshop, dineer bij kaarslicht en nog veel meer.

Ga HIER naar de website om meer te leren over lichtvervuiling, de doelstellingen van de Nacht van de Nacht, de activiteiten en meer.

Nacht van de nacht: Hoe licht is Nederland?
Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden als je naar de onderstaande foto kijkt. Nederland lijkt te branden als één grote lamp. Lees hier wie de grootste lichtvervuilers zijn. Toch blijkt de Nacht van de Nacht campagne zijn vruchten af te werpen. Verschillende bedrijven doven blijvend de reclameverlichting. Veel gemeenten doven en dimmen daar waar het kan. Na 125 jaar steeds lichter worden, blijken verschillende provincies en gemeenten langzaam donkerder te worden. Kijk voor de onderzoekgegevens op deze pagina.

header carte de pollution lumineuse Europe
Nederland vanuit de ruimte

De quotes komen uit een onderzoek dat de Nacht van de Nacht heeft laten uitvoeren door Peil.nl

 

Bron: Nacht van de Nacht

oktober 29 2022
  ·  
oktober 30 2022

Organisator

Nacht van de Nacht
Phone: 030-2567350
Email:
Website: Visit Organizer Website