Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

XXL Tour Luchtpark – DakAkker – Dakgaard

De XXL tour is een excursie in het gebied rond de Luchtsingel de gele houtenbrug die het Rotterdamse stationsgebied verbindt met de Hofbogen.

Er wordt gestart in het Luchtpark op het voormalige treinstation Hofplein, het begin van het 1,9 kilometer lange spoorviaduct de Hofbogen. Het Luchtpark werd in 2014 aangelegd en is onderdeel van het stadsinitiatief de Luchtsingel naar een ontwerp van ZUS (Zone Urbaines Sensibles) en aangelegd door Binder groen en dak.

DakAkker
Ook de DakAkker rooftopfarm op het Schieblock (aan de overkant) is onderdeel van het toenmalige stadsinitiatief. De Luchtsingel loopt dwars door dit kantoorgebouw en daar is ook een ingang naar de DakAkker op de zevende verdieping (lift tot de zesde verdieping). Bovengekomen bevindt je je in een groenoase met een prachtig uitzicht over de stad. Nog een trapje hoger kun je. Naar het dak van dakpaviljoen waar de Slimdak testsite is aangelegd.

ZOHO
Tijdens deze XXL tour maak je ook een uitstapje naar het ZOHO gebied. Met onder andere het Benthemplein / waterplein, de ZOHO-letters.

september 04 2021

Details

Datum 4 september 2021
Tijd 14:00 - 15:30
Kosten €3,50
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Ingang Luchtpark op de Hofbogen

Raampoortstraat
Rotterdam, Zuid-Holland 3032 AH Nederland

+ Google Maps

Organisator

Rotterdams Milieucentrum (RMC)
Phone: 010 - 465 64 96
Email:
Website: Visit Organizer Website