Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

World food festival in Rotterdam

Ga mee op excursie, zie hoe ons eten wordt geproduceerd, ervaar hoe producten worden verwerkt én proef! Beleef de wonderlijke wereld van ons eten tijdens het World Food Festival op 11, 12 en 13 oktober 2019!

In een straal van 30 kilometer om Rotterdam is de hele voedselketen aanwezig. Van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking. Bekijk het complete programma HIER <<<.

Foodfestival
Het World Food Festival is een initiatief  van de gemeente Rotterdam (initiatief van Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met de gemeente Westland, de gemeente Hoeksche Waard, de gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank.

Het World Food Festival is een publieksfestival gericht op de reis van ons voedsel. We laten mensen kennismaken met de vele aspecten van het eten dat in de regio wordt geproduceerd, bewerkt, vervoerd, gegeten en gerecycled. De hele keten is hier aanwezig: van zaadje tot afvalverwerking. Door ervaringen te delen maken we de nieuwsgierige consumenten bewust van de enorme impact van onze voedselindustrie.

  • Vrijdag 11 oktober staat in het teken van ‘voedselindustrie ontmoet onderwijs’. Verschillende scholen gaan op excursie naar de regio om daar te leren waar het voedsel vandaan komt.
  • Zaterdag 12 oktober zijn er excursies naar de regio voor het grote publiek. Ga mee op excursie en ervaar hoe ons eten geproduceerd wordt! Laat je verrassen door de nieuwste innovaties.
  • Zondag 13 oktober speelt zich af op en rond de Binnenrotte van Rotterdam. Ook op deze dag worden er excursies georganiseerd. Hier zie, ervaar en proef je hoe alle onderdelen van de voedselketen samenkomen.

 

 

oktober 11 2019
  ·  
oktober 12 2019

Details

Start 11 oktober 2019
Eind 12 oktober 2019
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Diverse locaties in Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland Nederland

+ Google Maps

Organisator

Gemeente Rotterdam
Phone: 14010
Website: Visit Organizer Website