Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop voorjaarssnoei zaterdag 12 maart op het Dakpark tijdens NLdoet

Op zaterdagochtend 12 maart doet de Groengroep van het Dakpark mee met NL-Doet en gaat aan de slag met de voorjaarssnoei; het snoeien van houtige kruiden zoals tijm, lavendel, salie en lavendel en de diverse fruitbomen en -struiken op het park. Je kan de fijne kneepjes van het snoeien leren van een professionele hovenier en meehelpen om de tuinen rond het restaurant gereed te maken voor het voorjaar, zodat alles kan uitlopen, groeien en bloeien. We verzamelen om 9.45 uur in de Buurttuin en werken van 10 tot 14 uur.

Snoeien van houtige kruiden en fruit

Rond het restaurant op het Dakpark zijn verschillende siertuinen zoals een mooie pergola met blauweregen en druiven, kruidenvakken met 16 verschillende soorten en in de sierstroken staat bijvoorbeeld lavendel. Allemaal planten die gebaat zijn bij goed snoeien in het voorjaar, liefst na de vorst maar voor dat alles gaat uitlopen. In maart hebben we dus vaak stress; als het weer mooier wordt moeten we flink aan de bak en twijfelen of we nog weten hoe het moet.

Workshop

Marco Vos, de kruidenkenner van Donkergroen, geeft uitleg over de planten en hoe ze het beste onderhouden worden. Marco is o.a. beheerder van Hoeve Vordenstein in Schoten (België) waar kruiden gekweekt worden voor productie. Hij zal veel vertellen en voordoen en we gaan meteen aan de slag met het snoeien. Werkende weg beantwoordt Marco vragen. Voor koffie, thee en koek wordt gezorgd. Op het park is veel ruimte voor het houden van voldoende afstand.  De Buurttuin vind je op het park tegenover kruising Hudsonstraat en de Catharina Beersmansstraat.

Aanmelden kan via NLdoet: https://www.nldoet.nl/activiteit/voorjaarssnoei-fruit-en-sierplanten

Algemene informatie Dakpark Groengroep

De Groengroep werkt iedere zaterdagochtend van 10 tot 12 uur aan het groenonderhoud op het Dakpark; zo zijn we samen gezellig buiten bezig en intussen houden we het park mooi. De workshops zijn een blijk van waardering van de groenbeheerder voor het werk dat de Groengroep wekelijks doet. Meedoen met de Groengroep of een workshop is gratis en toegankelijk voor iedereen die mee wil doen. Maak kennis met groen vrijwilligerswerk tijdens NLdoet!

maart 12 2022

Details

Datum 12 maart 2022
Tijd 09:45 - 14:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Dakpark

Hudsonstraat
Rotterdam, Zuid - Holland 3025CE Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stichting Dakpark
Phone: Onbekend
Email:
Website: Visit Organizer Website