Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Nachtvlinders

Op vrijdagavond 19 juli wordt een minicursus nachtvlinders gegeven met aansluitend een nachtvlinderinventarisatie. Jurriën van Dijk van de Vlinderstichting zal het theoretische gedeelte van de avond verzorgen. Daarna zal onder leiding van Dave van de Spoel, met behulp van kunstlicht geprojecteerd op een doek, nachtvlinders worden gevangen die vervolgens op naam worden gebracht.

Het is een korte cursus van 1 avond voor iedereen die zich afvraagt: Waarom komen motten op het licht af? Hoe kun je  nachtvlinders herkennen: Zoveel verschillende nachtvlinders en hoe kun je al die soorten en families uit elkaar houden? Je leert ook hoe je nachtvlinders in je eigen tuin kunt bestuderen.  Op een enkele avond leer je heel veel over deze bijzondere insectengroep.

Aanvang 20.00 uur met theorie en zodra het donker wordt ga je de nachtvlinders vangen in het park.

De kosten voor deze minicursus bedragen 8 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. De cursusavond wordt gegeven in het NME centrum de Groene Draak. Kastanjelaan 27 te Ridderkerk (in het Reijerpark). U kunt zich voor de cursus aanmelden bij Christa Groshart 0180-428262 of secretariaat@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

juli 19 2019
  ·  
juli 20 2019

Details

Start 19 juli 2019 @ 21:00
Eind 20 juli 2019 @ 00:00
Kosten €10
Evenement Categorieën: , , , , ,
Evenement Tags:, , , , ,

Venue

NME Centrum De Groene Draak

Kastanjelaan 27
Ridderkerk, Zuid-Holland 2908 LH Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website: Visit Organizer Website