Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop ‘Maak je eigen regenwateropvang’

Rotterdamse Munt draagt bij aan een levendige, groene stad en een gezonde planeet die weerbaar is tegen verschillende extremere omstandigheden. Dat doen ze o.a. met eetbaar stadsgroen, lokaal voedsel en een regen-opvangsysteem. Dat is nuttig omdat door klimaatverandering de mensen meer te maken krijgen met extremere omstandigheden. Denk aan de hete dagen, droge periodes én forse regenbuien waarbij er heel veel water ineens tegelijk valt.

Het leuke is; je kan zelf ook bijdragen aan onze levendige groene stad! Om je een handje te helpen, gaat Rotterdamse Munt de komende tijd verschillende workshops organiseren rondom dit onderwerp.

‘Maak je eigen regenwateropvang’
Je hebt vast opgemerkt dat het soms heel hard regent en dat het een andere keer heel lang achter elkaar droog is. Het zou toch geweldig zijn om al dat mooie, schone regenwater vast te houden voor het groen in de stad! Gemeente Rotterdam doet dat al een aantal jaren op verschillende plekken zoals de kelder onder het Museumpark en in Waterpleinen. En dat kan jij ook, gewoon thuis! Er zijn eenvoudige manieren om je eigen hemelwater te bewaren voor je tuin, balkon, dakterras, geveltuin of zelfs om je toilet door te spoelen.

Over de workshop-gever
Tijs van Ruth is expert op dit gebied. Hij heeft voor de kruidentuin een voorziening gemaakt om 5 m3 regenwater te bufferen. Hij heeft meerdere eenvoudige, leuke en mooie oplossingen bedacht, zoals de Natte Krat of een recuperatiesysteem. Meer informatie vind je op klusbedrijf2rh.nl.

Tijdens de workshop krijgt je meerdere mooie oplossingen te zien, van high tech tot DIY. Vooral ter inspiratie, want geen huis en tuin is hetzelfde en voor uiteenlopende wensen en verschillende budgetten zijn weer andere oplossingen. In twee uur leer je zelf te bedenken welke opvang voor jouw situatie geldt. Dus voor een leuke, leerzame én nuttige zaterdagmiddag: kom kijken, luisteren en leren van Tijs.

Praktisch
Zaterdagmiddag 12 oktober
Van 13 tot 15 uur, in de kas.
Inloop vanaf 12:45 uur.

Kosten
€ 9,50 per persoon

oktober 12 2019

Details

Datum 12 oktober 2019
Tijd 13:45 - 16:00
Kosten €9,50
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Rotterdamse Munt

Rosestraat 200
Rotterdam, Zuid - Holland 3072 KG Nederland

+ Google Maps

Phone:

meedoen@rottterdamsemunt.nl

Visit Venue Website

Organisator

Stadskruidentuin Rotterdamse munt
Email:
Website: Visit Organizer Website