Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wilgen knotten in Maasland

Op 5 februari organiseert Natuurlijk Delfland een knotdag. Knotwilgen zijn van oudsher in onze omgeving te vinden en zorgden onder andere voor brandhout. Ook maakt de natuur gebruik van de bomen, denk aan bijvoorbeeld de steenuil die in een holte van een boom kan broeden of varens die op de stam een plekje kunnen hebben. Knotwilgen groeien erg snel en om te voorkomen dat ze omwaaien is het noodzakelijk om ze regelmatig te knotten. Ook voor de weidevogels is het belangrijk om de wilgen kort te houden. Naast de Trekkade ligt het weidevogelkerngebied, waarbij vogels als tureluur, grutto een open landschap nodig hebben.

Praktische informatie

  • Natuurliefhebbers worden uitgenodigd om op 5 februari om 10:00 uur te verzamelen op de parkeerplaats aan het einde van de Kwakelweg bij de Trekvliet in Maasland. Er zal tot circa 12:30 uur worden geknot.
  • Natuurlijk Delfland zorgt voor gereedschap en in de pauze voor drinken en koek. Uiteraard blijven we 1,5 meter uit elkaar. Draag stevig schoeisel en nauwsluitende kleding. Bij regen vindt het knotten geen doorgang.
  • Geef je op via natuurlijkdelfland@knnv.nl, je krijgt o.a. een knotinstructie toegestuurd.
  • De takken worden in een takkenril verwerkt.
  • Deze knotactie wordt mede mogelijk gemaakt door het Weidevogelpact.
februari 05 2022

Details

Datum 5 februari
Tijd 10:00 - 12:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerplaats kwakkelweg

maasland

+ Google Maps

Organisator

natuurlijk delfland
Website: Visit Organizer Website