Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid

Wilde bloemen zijn belangrijk in de natuur; als voedselbron, plek om eitjes te leggen en als schuilplaats. Ze zijn van groot belang voor de biodiversiteit. Veel insecten zouden zonder wilde bloemen niet bestaan en bloemen niet zonder insecten. Ze brengen geur en kleur in de stad en op het platteland – mensen fleuren er van op en veel dieren zijn er afhankelijk van. Maar wilde bloemen zijn kwetsbaar en dreigen te verdwijnen. Dat moet stoppen.

Met de tentoonstelling ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ laat Natuurmonumenten samen met Het Natuurhistorisch Museum zien welke waarde wilde bloemen hebben, op welke plekken in en rondom Rotterdam in de lente nog steeds bloemenzeeën verrijzen en hoe we weer bloemen kunnen laten bloeien waar ze verdwenen zijn.

Echte planten uit het museumherbarium laten in de expositie zien welke bloemenpracht er is en was. Verhalen van boswachters van Natuurmonumenten en stadsecologen van het museum illustreren hoe wilde bloemen weer een vast onderdeel kunnen worden van stad en platteland. Met nuttige tips voor het verantwoord opfleuren van je eigen omgeving. Een kleurrijke tentoonstelling die schreeuwt om actie, om Nederland weer in bloei te zetten.

De tentoonstelling ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ is een samenwerking tussen Natuurmonumenten en Het Natuurhistorisch Museum en duurt van 18 mei t/m 17 november 2019. Leden van Natuurmonumenten en OERRR krijgen 25% korting op een toegangsbewijs.

juli 02 2019
  ·  
november 17 2019

Details

Start 2 juli 2019
Eind 17 november 2019
Kosten €7
Evenement Categorieën:
Evenement Tags:, , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website