Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wilde Bloemen: een kleurrijke (stads)wandeling vanuit Het Natuur Historisch naar het Rotterdamse platteland

Loop zondag 23 juni 2019 van 13:00 – 17:00 uur mee met boswachter René Bentvelzen van Natuurmonumenten en stadsbotanicus Remko Andeweg van Bureau Stadsnatuur. Naar aanleiding van de expositie ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ laten ze u graag de wilde flora in de stad en op het Rotterdams platteland zien.

De kosten bedragen €15,-/€10,- (€10,-/€7,- leden Natuurmonumenten)
Reserveer en betaal: > hier <

Stadse wildernis
De excursie vertrekt vanuit Het Natuurhistorisch in het Museumpark en gaat naar het Rotterdams platteland. Aan het begin van de wandeling vertelt Remko hoe wilde bloemen overleven in de stad en welke soorten je kunt vinden. De wandeling voert langs de dynamische flora van het meest stedelijke milieu: straten, bouwterreinen en overhoekjes. Eén van die plekken, een na werkzaamheden achtergebleven braakliggend terreintje in het Museumpark, is door Het Natuurhistorisch uitgeroepen tot stadsnatuurreservaat. Verder zien we typische stadssoorten, gewenste en ongewenste vreemdelingen en zelfs in het midden van de stad invloeden van het buitengebied.

Polderbloemen op het platteland
Zodra we de rand van de stad naderen, neemt de boswachter het stokje over en vertelt over de bijzondere polders die bij de stad horen en wat de boswachters en boeren doen om de polderbloemen weer te laten bloeien. De wandeling eindigt bij Melkschuur Zuidpolder op het Rotterdams platteland. De melkschuur is gelegen vlak bij metrostation Rodenrijs, waarvandaan je gemakkelijk terugreist richting Rotterdam.

Bekijk de expositie
Wil je de expositie ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ op je gemak bekijken? Kom dan eerder naar het museum. Je reservering is deze dag ook het toegangskaartje voor het museum. Laat aan de kassa je reservering zien.

Tips van de boswachter en de stadsbotanicus

  • Neem je verrekijker mee;
  • Trek comfortabele wandelschoenen aan;
  • Zorg dat je een minimaal een kwartier van tevoren bij Het Natuurhistorisch bent, we verzamelen voor de deur van het museum. Maar kom vooral eerder om de expositie te bekijken!
  • Zorg voor een volle maag. Voor een lekkere lunch kun je bij het naastgelegen café van de Kunsthal terecht;
  • De wandeling eindigt bij metrostation Rodenrijs, neem je OV-chipkaart om terug te reizen richting Rotterdam.

Datum/tijd: 23 juni 2019, 13:00 – 17:00 uur

Vertrekpunt bij de ingang van Het Natuurhistorisch, Westzeedijk 345 (Museumpark), om 12:45 uur.

Aanmelden en betalen: >> hier <<

juni 23 2019

Venue

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345
Rotterdam,

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Phone: 010 266 04 60
Email:
Website: Visit Organizer Website