Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

World Soil Day

Planten voeden een hele wereld van wezens in de bodem, die op hun beurt de planten voeden en beschermen. Deze diverse gemeenschap van levende organismen houdt de bodem gezond en vruchtbaar. Deze enorme wereld vormt de biodiversiteit in de bodem en is bepalend voor de belangrijkste biogeochemische processen die het leven op aarde mogelijk maken.

Dit jaar wil de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met de campagne “Houd de bodem in leven, bescherm de bodembiodiversiteit” de aandacht vestigen op de steeds grotere uitdagingen van het bodembeheer en het belang van het behoud van gezonde ecosystemen en het welzijn van de mens. Door mensen over de hele wereld aan te moedigen zich proactief in te zetten voor een gezondere bodem, wil de campagne ook het verlies aan biodiversiteit in de bodem tegengaan. Als we niet snel actie ondernemen, zal de vruchtbaarheid van de bodem in een alarmerend tempo blijven afnemen, wat een bedreiging vormt voor de wereldwijde voedselvoorziening en voedselveiligheid.

De FAO moedigt iedereen aan deel te nemen en heeft een thematische website opgezet met informatie, initiatieven en materiaal om de boodschap via verschillende multimediaplatforms te verspreiden.

Ga hier naar de website: https://www.fao.org/world-soil-day/about-wsd/en/

Doe mee!

Achtergrond

Wereldbodemdag (WSD) wordt jaarlijks gehouden op 5 december als middel om de aandacht te vestigen op het belang van een gezonde bodem en te pleiten voor duurzaam beheer van de bodemrijkdommen.

Een internationale dag ter ere van de bodem werd in 2002 aanbevolen door de Internationale Unie voor Bodemkunde (IUSS). Onder leiding van het Koninkrijk Thailand en in het kader van het Global Soil Partnership heeft de FAO de formele instelling van de Wereldbodemdag als wereldwijd bewustmakingsplatform ondersteund. De FAO-conferentie heeft de Wereldbodemdag in juni 2013 unaniem bekrachtigd en om de officiële goedkeuring ervan tijdens de 68e Algemene Vergadering van de VN verzocht. In december 2013 heeft de Algemene Vergadering van de VN hierop gereageerd door 5 december 2014 aan te wijzen als de eerste officiële Wereldbodemdag.

 

december 05 2021

Details

Datum 5 december 2021
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Verenigde Naties
Website: Visit Organizer Website