Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Bijendag en fotowedstrijd Bijenstichting

World Bee Day is wereldwijd uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van bijen op initiatief van Slovenië. Het wereldwijde initiatief World Bee Day wordt in Nederland georganiseerd/gecoördineerd door Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting.

Waarom 20 mei?

De maand mei is een bijzondere maand voor de honingbijen. De kolonie is dan zeer actief, produceert volop voorjaarshoning en gaat vaak zwermen. Ook zijn in mei vele wilde bijensoorten actief. De Bijenstichting roept iedereen op om op deze dag eens stil te staan bij de (wilde) bijen in je leefomgeving.

Kijk verwonder en fotografeer op World Bee Day 2022.

De bijenstichting roept iedereen op om op deze dag bijen te fotograferen. Honingbijen, hommels of solitaire bijen, alle soorten mogen!

En dit jaar verloten ze een aantal mooie prijzen:

Ansichtkaartenset wilde bijen: Voor de mooiste solitaire bijen foto

Ansichtkaartenset wilde bijen: Voor de mooiste honingbijen foto

Ansichtkaartenset wilde bijen: Voor de mooiste hommel foto.

Wil je een pakket winnen? Zo doe je mee:

  • Instagram: plaats op 20 mei jouw eigen foto van een bij (honingbij, hommel of solitaire bij)  in je stories. Zorg ervoor dat je @bijenstichting tagt en gebruik #worldbeedayNL en #WBDfotowedstrijd
  • Facebook: plaats op 20 mei onder ons bericht van de fotowedstrijd jouw foto van een bij (honingbij, hommel of solitaire bij).

Bron: bijenstichting

mei 20 2022

Organisator

Bijenstichting
Website: Visit Organizer Website