Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Week van de Veldbiologie

Van 2 t/m 9 oktober is de week van de veldbiologie. KNNV’ers trekken dan weer met elkaar en vooral met niet KNNV’ers de natuur in om te kijken, te genieten en aandacht te vragen voor natuurbescherming. Veel afdelingen organiseren in die week activiteiten. Voor elkaar maar zeker ook voor belangstellenden die op deze manier kennis kunnen nemen van de natuur en de zaken die KNNV heeft te bieden. De programma’s worden nog uitgewerkt maar hou de website en de publieksinformatie van de afdeling in uw buurt in de gaten om deze week mee te maken.  Zie hieronder alvast een greep uit de activiteiten.

Bloembollen ophalen in Melarium, Delft 

Zaterdag 2 oktober 2021 van 13:00 tot 15:00 Ter afsluiting van het jaarthema 2021 Maaien en Zaaien en ter voorbereiding van het jaarthema 2022 Bos en struweel worden bloemenbollen uitgedeeld. Deze bloeien in het voorjaar waardoor wilde bijen, zweefvliegen en dergelijk insecten te eten hebben. Ophaaladres; Natuurcentrum het Melarium. Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium. Op = Op De bollen in het pakket zijn biologisch opgekweekt en bevatten vijf soorten die van begin februari tot in mei bloemen.

Natuurcafé in Melarium, Delft

Dinsdag 5 oktober 2021 van 10:00 tot 11:30 Natuurcafé. het thema is Gallen. Gallen zijn reacties van planten waarin galwespen, galvliegen, galmuggen en galmijten hun eitjes
leggen en de jongen uitkomen. Gezien de beperkte ruimte is opgeven verplicht via medewerkernatuurlijkDelfland@gmail.com; informatie bij 06 – 13 07 07 14. Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden.

Excursie natuur in de straat in Bergschenhoek.

7 oktober, 14.00 tot 15.30 uur excursie Natuur in de straat. Verzamelplaats: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, 2661 ET Bergschenhoek
Eerst een kop koffie of thee en daarna wandelen in de omgeving. Wat kan je ervaren: De natuur in de straat en de tuinen. Welke (on)mogelijkheden zijn er voor planten en dieren om zich spontaan te vestigen? Ervaringen van de deelnemers worden gedeeld. Neem een fototoestel om leuke plekken ter inspiratie vast te leggen. Na afloop: krijgt ieder een verrassing. Maximum kunnen 12 mensen aan deze activiteit deelnemen.
Opgeven bij: medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

 

 

oktober 02 2021
  ·  
oktober 09 2021

Details

Start 2 oktober 2021 @ 08:00
Eind 9 oktober 2021 @ 17:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

KNNV Delfland/IVN Voorne Putten Rozenburg
Email:
Website: Visit Organizer Website