Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Groene Cirkel Bijenlandschap Rotterdam

De Groene Connectie is uitgeroepen tot eerste Groene Cirkel Bijenlandschap van Rotterdam. Dat betekent niet alleen dat ze advies krijgen hoe we samen de stad geschikter maken voor bestuivende insecten (zoals bijen), maar ook dat ze extra kunnen investeren in biologisch geteelde biobollen die goed aansluiten bij de stadsnatuur. Daarmee maken ze Delfshaven een aantrekkelijke plek voor bestuivers. En dus voor ons allemaal!

Samenwerken voor de bijen

Een Groene Cirkel bijenlandschap is een samenwerkingsverband van lokale en landelijke partijen die een aaneengesloten bloemrijk netwerk tot stand brengen. Hierdoor neemt niet alleen het aantal bijen weer toe, maar ontstaat ook een aantrekkelijke omgeving voor andere dieren en planten. Zo geeft de bij ‘vleugels’ aan de biodiversiteit en de belevingswaarde voor ons!

Webinar  Bijenlandschap Groene Connectie

Benieuwd wat jij kunt doen om jouw groene plek met een paar simpele ingrepen geschikter te maken voor bestuivers?  Log dan in bij het webinar op 2 december 14:00-15:00.

• Presentatie adviesrapport dat de Wageningen Universiteit voor de Groene Connectie en het Dakpark heeft samengesteld.
• Feestelijke aftrap Bijenlandschap Groene Connectie. Juni dit jaar werd tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Groene Cirkel Bijenlandschap duidelijk dat de Groene connectie op weg zijn naar een aaneengesloten bijenlandschap in Zuid-Holland. Alleen dat Rotterdam daarin nu nog een witte vlek is. Maar daar komt nu verandering in!
• Ook buigt het college van Rotterdam zich in december over de eerste Biodiversiteitsvisie van de stad. De gemeente legt uit hoe dat in zijn werk gaat en wat dit gaat betekenen.
• Diverse filmpjes onder andere van het bijenlint van de Groene Connectie, het bijenlandschap IJsselmonde en van de insectvriendelijke beheer in en om Diergaarde Blijdorp.
• Een link om in te loggen bij het webinar volgt eind november. De link is dan ook beschikbaar op de social media kanalen van o.a. de Groene Connectie
december 02 2020

Details

Datum 2 december 2020
Tijd 14:00 - 15:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,

Organisator

Groene connectie
Email:
Website: Visit Organizer Website