Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

WE ♥ COWS  – Lente op de bio-boerderij

WE COWS  – Lente op de bio-boerderij … Op zondag, 15 april van 13.00 – 16.00 uur is er natuur- en boerderijpret speciaal voor Rotterdamse kinderen en hun ouders. Ontdek de lente op de bio-boerderij Hoeve Ackerdijk, het evenement is kleinschalig en gezellig. Hoeve Ackerdijk ligt op een half uur fietsen van Rotterdam.

Melk: proef het verschil
Op de melkproeverij gaan kinderen testen. Is dit halfvol? Of volle melk? De bezoekers worden melkexperts op de 5-smaken proeverij.

Lente langs de sloot!
De natuur komt tot leven. Waar je ook kijkt, er schiet van alles uit de grond. Kleine beestjes worden wakker en gaan eropuit. Met Scharrelkids gids Ketura Havemans gaan kinderen op ontdekkingstocht met schepnet en zoekkaart. Wie vindt de eerste kever?

Ontmoet de koeien
Boer Arie en zijn zoon Bas geven een toer over hoeve Ackerdijk. Dat er zoveel te ontdekken is! Bezoekers kunnen zelf leren melken. Verwonder je en leer over het leven op de bio-boerderij.

De grutto is in het land!
Wie heeft al eens een echte grutto gezien? De boeren aan de noordrand van de stad zorgen goed voor weidevogels. Ga op stap met verrekijker en gids. Houd je wel aan de aanwijzingen om het jonge leven niet te storen.

Pannenkoeken van biest
Wie weet wat biest is? Dat is extra romige melk. Daar worden op 15 april pannenkoeken van gebakken. Er zijn ook gewone melkpannenkoeken. Voor iedere bezoeker is 1 pannenkoek in de prijs inbegrepen. Voor biestpannenkoeken geldt: zolang de voorraad strekt.

Hooibalenrace
Lekker ravotten in de open lucht! Voor iedereen die zijn energie kwijt wil is er een hooibalenrace.

Aanmelden en kosten
Deelnemers moeten zich opgeven via www.destaduit.nl Zonder inschrijving vooraf is er geen toegang.  Deelname kost € 5,00 p.p en €2,50 met Rotterdampaskorting.

Tips
Neem iets te drinken en een snack mee.
Doe stevige schoenen aan en warme kleding.
Per drie kinderen een begeleider, volwassen zonder kinderen mogen niet mee.

Over De Stad Uit?
Stichting Lekker Groen organiseert De Stad Uit. Lekker Groen laat kinderen die in stenige stadswijken opgroeien, ontdekken wat er in in de natuur te beleven is. Kinderen gaan met school of in de vrije tijd op natuur- en boerderijexcursie. Sinds 2015 zijn meer dan 12.500 kinderen op natuurexcursie gegaan. De Stad Uit is de Rotterdamse vertaling van Groen Doet Goed van IVN in samenwerking met Provincie Zuid-Holland en tien steden.

april 15 2018

Details

Datum 15 april 2018
Tijd 14:00 - 17:00
Kosten €5
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Ackerdijkse Plassen

Rijksstraatweg 125/127
Delft, Nederland

+ Google Maps

Organisator

De Stad Uit
Phone: 06 - 44 377 900
Email:
Website: Visit Organizer Website