Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wandeling in de Johannapolder en Rhoonse grienden

Op zondag 29 augustus organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een afwisselende wandeling door de Johannapolder en de Rhoonse grienden.

De Johannapolder en de Rhoonse grienden zijn twee totaal verschillende gebieden aan de Oude Maas. Dit maakt het zo bijzonder om hier te wandelen. De Johannapolder bestaat uit een coulisselandschap met schapenweide,  een essen- en wilgenvloedbos en een kreek. De Rhoonse grienden zijn een van de laatste grienden die nog in stand gehouden worden als productiebos. Grienden zijn de cultuurvorm van het vloedbos, dat vroeger een belangrijk deel van het Hollandse rivierenlandschap uitmaakte. De griend­cultuur is van grote cultuurhistorische betekenis geweest qua onderhoud, materialen, gereedschappen en gewoonten.

Verzamelen op het in Rhoon. Aanvang van de excursie is om 11.00 uur en duurt tot ca. 14.00 uur. De wandeling is ongeveer 5.5 km. Dus trek stevige schoenen aan.

Aanmelden is verplicht. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 20 personen (tenzij de corona-regels dat niet toelaten).

Meldt u aan via: https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/wandeling-johannapolder-en-rhoonse-grienden/

augustus 29 2021

Details

Datum 29 augustus 2021
Tijd 11:00 - 14:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

parkeerterrein tegenover Gamerensport Albrandswaardsedijk 188

Albrandswaardsedijk 188
Poortugaal, Zuid-Holland 3172 XB

+ Google Maps

Organisator

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website: Visit Organizer Website