Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wandel- en fietsroutes in en rond Rotterdam

Vanwege het coronavirus zijn alle Natuurmonumenten bezoekerscentra en infopunten gesloten tot en met 6 april. Alle excursies in gebieden en bij bezoekerscentra zijn ook tot en met 6 april geannuleerd. Natuurgebieden worden niet afgesloten.

Kies je ervoor om de natuur in te gaan, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis.

Natuurmonumenten diverse routes die je kan wandelen of fietsen.  Op de site kun je pdf’s van de routes downloaden.  Hieronder volgen enkele tips, maar kijk HIER om je eigen ideale route te vinden.

Routes

  • Polderpadroute: Van Rotte tot Schie, bij Rotterdam.   Het Polderpad is een fiets- en wandelroute tussen de rivieren de Schie en de Rotte. 29,5 km. 
  • Erfgoedroute Polder Noord-Kethel, Rotterdams platteland: Tussen Rotterdam en Delft vind je Polder Noord-Kethel. Dit weidevogelreservaat biedt nu een plek aan oer-Hollandse vogels zoals grutto en kievit. Wandel deze erfgoedroute en verbaas je over dit bijzondere cultuurlandschap waar de geschiedenis – zichtbaar en onzichtbaar – haar sporen heeft achtergelaten.  11 km. 

  • Wandelroute De Quackroute in Voornes Duin, bij Hellevoetsluis: Deze wandeling voert rond het duinmeer Quackjeswater. Dikke oude eiken wisselen af met meer open paden, waarlangs koninginnekruid en heelblaadjes bloeien. Hierop verzamelen vlinders nectar. In het bos zingen de tjiftjaf en zwartkop. 2,93 km. 

  • Wandelroute door de Vlietlanden, bij Vlaardingen en Maasland: Wandel langs de Vlietlanden en ontdek het authentieke, nooit ingepolderde boezemland in een oud laagveengebied. Je ziet hier vogels zoals de blauwborst, lepelaars en weidevogels. En in het voorjaar staan de hooilandjes vol gele dotterbloem en paarse pinkster- en koekoeksbloem! 19,36 km.

 

 

 

maart 18 2020
  ·  
april 07 2020

Details

Start 18 maart 2020
Eind 7 april 2020
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website