Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

VroegeVogels: Maan neemt hap uit zon

Donderdag 10 juni is er tussen 11:19 en 13:31 uur in Nederland een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Wetenschapsjournalist Govert Schilling geeft tips hoe je die het best kan zien! Niet zo spectaculair als een totale zonsverduistering, “want dan wordt het echt donker en reageert de natuur,” vertelt wetenschapsjournalist Govert Schilling, “maar de maan schuift donderdag aan de bovenkant voor de zon langs en neemt als het ware een hapje uit de zon. Als je het niet weet, merk je er niet eens wat van. Maar het is wel een zeldzaam verschijnsel. Het mooie ervan vind ik dat je op zo’n moment de hemellichamen ziet draaien en bewegen.”

Hoe kijk jij de zonsverduistering?

De zonsverduistering is donderdag 10 juni midden op de dag. Het eerste deukje in de zon is om 11.30 uur te zien, het maximum is even voor 12.30 uur, en een uur later is alles voorbij.De eerstvolgende totale zonsverduistering, waarbij de maan in z’n geheel voor de zon schuift, is in Nederland overigens pas in het jaar 2135 te zien. Maar niet getreurd: als je donderdag deze gedeeltelijke verduistering mist: dan hoef je slechts te wachten tot 25 oktober 2022.

Er zijn dus verschillende manieren waarop je naar de zonsverduistering kan kijken. Maak donderdag een foto van hoe jij kijkt (met eclipsbril, een gaatjescamera, een vergiet of misschien zijn er nog wel andere manieren) – maar kijk dus nooit rechtstreeks het zonlicht in) plaats deze foto op de Fotopagina van VroegeVogels of mail ze  naar VroegeVogels!

Luister  hier naar de gehele reportage van VroegeVogels:
juni 10 2021

Details

Datum 10 juni 2021
Tijd 11:19 - 13:31
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Vroege Vogels
Phone: 088-6766666
Website: Visit Organizer Website