Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Voorlichtings bijeenkomst ‘Social Impact by Design’ in Bospolder Tussendijken

In de Rotterdamse wijken Bospolder en Tussendijken (BoTu) is een coalitie opgestaan met een grote ambitie: BoTu in tien jaar de eerste veerkrachtige wijken van Rotterdam maken (www.bospoldertussendijken.nl). De coalitie bestaat uit de gemeente Rotterdam, woningbouwcorporatie Havensteder, Delfshaven Coöperatie, IABR en adviesbureau Rebel

De BoTu coalitie nodigt bewoners en andere geïnteresseerden uit om kennis te maken met de plannen van en deelname aan het project ‘Social Impact by Design’ voor een Veerkrachtig Bospolder Tussendijken. Meer informatie is beschikbaar op de website www.gobotu.nl. Op 17 mei van 10.00 – 13.00 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst geeft men nadere informatie over het proces, de opgaven en kansen in/voor de wijk. Bewoners en ondernemers krijgen uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en men heeft de mogelijkheid om andere geïnteresseerde partijen te ontmoeten. Op de website www.gobotu.nl kan men zich aanmelden.

Creatieve ondernemers 

De uitnodiging is juist gericht op creatieve ondernemers en burgers die kansen zien om van Bospolder en Tussendijken de eerste veerkrachtige wijken van Rotterdam te maken. De thema’s waar men op richt zijn: 1. werk, taal & schulden, 2. zorg, jeugd en opvoeden en 3. energie, wonen & buitenruimte. Een voorbeeld is het Visserijplein. “Vernieuwende ideeën op andere thema’s zijn ook welkom. Cruciaal in de aanpak is dat er verbindingen worden gelegd tussen de thema’s. Integraal werken is het vertrekpunt“, aldus de coalitie.

Waarom Social Impact by Design in BoTu?

In Bospolder Tussendijken wonen bijna 7.000 huishoudens en ruim 14.000 bewoners. Beide wijken kennen een hoge bevolkingsdichtheid en een enorme diversiteit onder bewoners. Tussendijken en Bospolder staan op de 2e en 5e plaats van de twintig armste postcodegebieden van Nederland. Veel huishoudens kampen met ernstige schulden en één op de vijf huishoudens leeft van een bijstandsuitkering. “De uitdagingen in deze wijken vragen om een nieuwe aanpak die uitgaat van goed georganiseerde vroegtijdige samenwerking tussen bewoners, gemeente, woningbouwcorporaties, ontwerpers en private partijen.” schrijft de coalitie.

 

 

mei 17 2019

Venue

Locatie nog niet bekend

Rotterdam, Zuid-Holland Nederland

Organisator

Gemeente Rotterdam
Phone: 14010
Email:
Website: Visit Organizer Website