Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Voorjaars forest bathing

Deze lente zijn er diverse bosbaden op de mooiste plekken in Zuid-Holland. Met zwemmen heeft een bosbad niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Proef thee van naaldbomen, tuur vanuit een hangmat naar de boomtoppen, maak kennis met een boom of verken kleuren en geuren van het landschap: elk bosbad is een unieke belevenis. De verbinding met de natuur ontspant en activeert tegelijk. Door te vertragen en alle zintuigen te gebruiken merken deelnemers dingen op die hen soms hun hele leven zijn ontgaan.

Gratis bosbad zondag 20 februari van 11:00 tot 14:00 uur. – Trompenburg.

De Forest Bathing Academy nodigt je uit om kennis te maken met de nieuwe gidsen tijdens hun afstuderen in Trompenburg, Arboretum en Tuinen. Na intensieve maanden met volle lesdagen, zelfstudie en stage is het zover! Groep 2 studeert af als forest bathing practitioner. En ze staan te trappelen om jullie te laten genieten van een bosbad in Trompenburg. Deelname aan het afstudeer bosbad kost je niets. Wel vragen ze je 20 euro aanmeldkosten te storten. Na je bezoek aan het afstuderen krijg je dat gewoon weer terug op je rekening.

Let op: entree tot Trompenburg is niet opgenomen in deze aanbieding, je moet dus wel gewoon toegang betalen tot Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig). Ga HIER naar de site om je aan te melden.

BOSBAD zondag 27 februari van 10:00 tot 13:00– De Tempel

Houd je van oude landhuizen en de weelderige tuinaanleg van lang geleden? Dan is dit jouw bos. Je komt op een betoverende locatie terecht die je in geen reisgids tegen komt. De Tempel is een verscholen groene parel in de drukke Randstad. Uit de verte hoor je het geraas van het moderne leven, van dichtbij ontmoet je pure natuur en schoonheid. De prijs is € 32,- per persoon. Ga HIER naar de site om je aan te melden.

Bosbad  Zaterdag 12 maart  van 10:00 tot 13:00 uur– Trompenburg

Bosbad in de mooiste tuin van Rotterdam (en wellicht van Nederland) Trompenburg Tuinen & Arboretum is de enige botanische tuin waar je ook kunt bosbaden. In Trompenburg Tuinen & Arboretum staan er tientallen soorten naaldbomen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren. Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde. De prijs is € 32,- per persoon  + toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig). Ga HIER naar de site om je aan te melden.

NIEUW: Landtong Rozenburg op zondag 20 maart van 15:00 tot 18:00 uur.

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg. Eindeloos struinen, de reusachtige zeeschepen langs zien varen, en een kudde Schotse hooglanders of Konikpaarden begroeten. Wie van ruige natuur ver weg van alle stedelijkheid houdt is de landtong het juweeltje bij uitstek. waar kun je beter in contact komen met de natuurlijke wereld dan hier? Ga je mee? De prijs is € 32,- per persoon. Ga HIER naar de site om je aan te melden.

BOSBAD vrijdag 25 maart van 15:00 tot 18:00 uur– DE TEMPEL

Houd je van oude landhuizen en de weelderige tuinaanleg van lang geleden? Dan is dit jouw bos. Je komt op een betoverende locatie terecht die je in geen reisgids tegen komt. De Tempel is een verscholen groene parel in de drukke Randstad. Uit de verte hoor je het geraas van het moderne leven, van dichtbij ontmoet je pure natuur en schoonheid. De prijs is € 32,- per persoon. Ga HIER naar de site om je aan te melden.

Bosbaden 15 april van 10:00 tot 13:00 uur – Trompenburg

Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde. Dichtbij dennen, sparren of cipressen ervaren jullie de essentie van bosbadderen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren. Tijdens de wandeling bieden de gidsen uitnodigingen aan die jullie erbij helpen op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.  De prijs is € 32,- per persoon  + toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig). Ga HIER naar de site om je aan te melden.

Bosbad vrijdag 22 april van 10:00 tot 13:00 uur – Trompenburg

Bosbad in de mooiste tuin van Rotterdam (en wellicht van Nederland) Trompenburg Tuinen & Arboretum is de enige botanische tuin waar je ook kunt bosbaden. In Trompenburg Tuinen & Arboretum staan er tientallen soorten naaldbomen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren. Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde.  Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en ervaar het eens voor jezelf. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring en voor mensen met een beperking. Kosten €32+ toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig). Ga HIER naar de site om je aan te melden.

 

5 gezonde reden om te bosbaden

Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers zijn het erover eens, forest bathing is buitengewoon gezond. In Japan zijn er shinrin yoku bossen waar je op recept naartoe gaat. Ook in Canada, Korea en Finland is forest bathing op recept te verkrijgen.

  1.   Je voelt je blij en gelukkig
  2.  Je krijgt meer energie
  3.  Je slaapt beter
  4.  Goed tegen stress en hoge bloeddruk
  5. Het beschermt je tegen obesitas en diabetes

Meedoen gaat zo

  • Een bosbad duurt een kleine drie uur. De verzorgde events worden begeleid door bevoegde gidsen.
  • Aanmelden kan via de Agenda op bosbadderen.nl
  • Meedoen kost € 32,
  • Meer weten? Doe de practitioners opleiding en ontdek de geheimen van forest bathing in 8 dagen.
februari 20 2022

Organisator

Bosbadderen
Phone: 0644377900
Email:
Website: Visit Organizer Website