Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Vogels, stranden en schorren Vogels spotten

Het slikken- en schorrengebied van Voorne is een rijk gebied. Bijzondere planten en dieren vinden hier een thuis. Ga mee met de gids van het Zuidhollands Landschap en ontdek welke vogels zich hier thuis voelen! Het strand van Oostvoorne is in de loop der jaren enorm veranderd. Dammen en dijken zijn aangelegd waardoor op het strand slib is aangespoeld. Het strand heeft zich ontwikkeld tot een groen strand met daar omheen mooie slikken en schorren. Dankzij de natuurlijke dynamiek en getijden kent het gebied een rijk bodemleven. Een waar zeebanket voor heel veel soorten vogels. Het Zuid-Hollands Landschap is bijzonder zuinig op dit mooie gebied. Alleen het getij bepaalt wat er groeit en bloeit. Ook nieuwsgierig naar deze natuurlijke ontwikkelingen? En welke vogels zcih hier thuisvoelen? Ga mee en beleef het zelf!

Nationale Vogelweek

Deze activiteit is onderdeel van de Nationale Vogelweek, die van 9 t/m 17 mei gehouden wordt. In deze week worden er honderden vogelexcursies georganiseerd in heel Nederland. Bekijk de speciale website voor meer informatie.

Praktische info

Parkeren
De start van de excursie is bij de ingang parkeerplaats aan het einde van de Strandweg. Vlakbij restaurant Aan Zee, Oostvoorne

Horeca in de buurt

Restaurant Aan Zee Oostvoorne

Wandelen
Leuk voor kids
Vogels kijken

Heb je een verrekijker? Deze komt goed van pas dus neem het mee!

Laarzen komen van pas

Locatie
Strandweg 1, 3233 CW, Oostvoorne

Kosten

Volwassen: normaal €8,-, beschermer €5,-

Kinderen: €3,-

Aanmelden kan je hier

mei 09 2020

Details

Datum 9 mei 2020
Tijd 14:30 - 16:30
Kosten €8
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Parkeerplaats Strandweg

Starndweg 1
Oostvoorne, Zuid-Holland 3233 CW Nederland

+ Google Maps