Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Vogelexcursie in de Crezéepolder

Op woensdag 22 mei kunt u met een gids van de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde  op vogelexcursie in de Crezéepolder. Je kunt mee met de gids! Vertrek is om 18.30 uur op de parkeerplaats aan de Oost-Molendijk aan de zijde van de A15. Aanmelden is noodzakelijk via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda

Crezéepolder
Twee keer per dag stromen eb en vloed hier in en uit. Dat zorgt voor bijzondere, zeldzame natuur in de Crezéepolder. In het late voorjaar is het hier een drukte van jewelste met kluut kuikens. Ook kun je hier de visarend en de bever tegenkomen, op zoek naar voedsel. In het water is het namelijk erg levendig. Veel vissoorten uit de rivier, zoals de winde, gebruiken de Crezéepolder als kraamkamer voor hun kroost. Je kunt er heerlijk wandelen.

De Crezéepolder is het nieuwste natuurgebied van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, aangekocht in 2018 dankzij de onmisbare financiële steun van onze Beschermers, donateurs & fondsen. De Crezéepolder (50 hectare) is een bijzonder stuk getijdennatuur midden in de drukke Randstad. Zoet water stroomt op het ritme van eb en vloed het gebied in en uit. Dit is zeldzaam in zowel Nederland als in Europa. Het Zuid-Hollands Landschap beheert meer zoetwatergetijdengebieden, zoals het Eiland van BrienenoordKlein Profijt, Sophiapolder en de Zaag en het Stormpoldervloedbos.

Om deel te nemen behoeft u geen lid van de vereniging te zijn. Wel is het nodig u aan te melden.

mei 22 2019

Details

Datum 22 mei 2019
Tijd 19:30 - 22:00
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Oost Molendijk

aan de zijde van de A15
Ridderkerk, Zuid-Holland Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website: Visit Organizer Website