Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ver-Plaats-En in Park 1943 – Kunstproject

In de kunstactiviteit VerPlaatsEn verzamelt kunstenares Hieke Pars samen met de deelnemers weggegooid brood, drogen het brood waarna het met speelse en confronterende handelingen aan het Park wordt ‘teruggegeven’.

Met brood dat eerder in het Park verzameld is, ga je samen met kunstenaar Hieke Pars een broodspoor door het park 1943 maken. Er ontstaan gesprekken over de waarde van brood. Na afloop van deze gezamenlijke activiteit wordt het broodspoor weer opgeveegd en wordt het naar de bruine broodbak gebracht van BroodNodig. ‘Door het verzamelen, drogen, verplaatsen en zichtbaar maken van brood dat veel in het Park weggegooid wordt, kan er in een nieuwe context een nieuwe waarneming en bewustwording ontstaan over de waarde van brood‘, aldus Hieke Pars.

  • Verzamelen op de hoek van de Rosener Manszstraat en de Grote Visserijstraat (in het park 1943).
  • Het is een activiteit waar jong en oud aan mee kan doen.
  • Kinderen onder de tien jaar graag onder begeleiding van een volwassene
  • Gratis
  • Bezoekers, bewoners, voorbijgangers, en leerlingen van de omringende scholen zijn allemaal deelnemers van dit kunstproject in de openbare ruimte van Park 1943.

Het kunstproject wordt mogelijk gemaakt door de stichting Droom en Daad.

Parkenmaand

Voor de achtste keer wordt in september de Rotterdamse Parkenmaand georganiseerd. De wandelingen, workshops, natuurwerkdagen en (dans)voorstellingen in de Rotterdamse parken zijn op www.parkenmaand.nl te vinden en te boeken. De meeste activiteiten zijn gratis en voor een aantal wordt een kleine bijdrage gevraagd.

september 23 2021

Details

Datum 23 september 2021
Tijd 14:00 - 16:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,

Venue

Park 1943

Hoek Grote Visserijstraat / Rosener Manzstraat
Rotterdam, Zuid-Holland 3026 TV Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Hieke Pars
Email:
Website: Visit Organizer Website