Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

1 juli 12:00 start verkoop: Dakentours Rotterdamse Dakendagen

Ga met de Rotterdamse dakendagen het dak op. Nu de omstandigheden het weer toelaten zijn er op kleine schaal en volgens alle benodigde veiligheidsmaatregelen, een aantal tours langs iconische gebouwen van Rotterdam!  Zo gaat er in ieder geval een tour door en over het dak van Centraal Station, een tour over de DakAkker en een speciale Nachtvlindertour, ook over de DakAkker. Daarnaast hopen de Rotterdamse dakendagen nog een extra tour aan te kondigen over monumentale daken uit de jaren 30… houd deze pagina in de gaten voor meer info.

Benieuwd hoe deze gebouwen er van boven uitzien?

Woensdag 1 juli om 12:oo uur start de kaartverkoop. Wees er snel bij want, vanwege alle maatregelen kan er maar een klein aantal bezoekers per tour mee. Om die reden kun je je ook maar voor één tour aanmelden zodat we op die manier zo veel mogelijk dakenthousiastelingen de kans geven het dak op te gaan. Daarnaast kun je maximaal 2 tickets per persoon aanschaffen.

Koop Hier je tickets

Centraal Station Binnenstebuiten

Het markante Rotterdam Centraal Station – met die o zo opvallende, uitstekende punt – werd in 2014 geopend. Inmiddels is de Rotterdammer al gewend aan deze ultramoderne stationshal, maar het gebouw kan nog steeds vaak genoeg op hoorbare ‘oehs’ en ‘aahs’ rekenen van het passerende publiek. Het Centraal Station was al tijdens twee eerdere edities van de Dakendagen onderdeel van het programma en dit jaar namen we samen met Operadagen Rotterdam, als onderdeel van ons Dakendingen programma, de prachtige video met Claron McFadden op op dit dak.

Tijdens deze tour krijg je een exclusieve inkijk in Rotterdam Centraal, zowel vlak onder het dak (in de punt!) als er bovenop.

Data: zaterdag 4 & zondag 5 juli
Tijd: 10:00, 11:30 & 13:00 uur
Duur: 1 uur
Tickets: €12,50
Restricties: Minimale leeftijd 15 jaar. Schoenen zonder hakken verplicht. Tassen mogen niet mee naar boven (kunnen worden achtergelaten op locatie).

DakAkker tour

De DakAkker startte in 2012 bovenop Het Schieblock en is de grootste dakboerderij van Nederland en een van de grootste in Europa. Zo’n 1000 m2 akker met groente, kruiden en eetbare bloemen en er worden ook honingbijen gehouden. De dakproducten worden geleverd aan een aantal restaurants in de directe omgeving maar ook aan Bistro Op het Dak in het dakpaviljoen. De DakAkker heeft sinds 2018 ook een testsite voor slimme waterberging: het Slimdak. Dit polderdak is geïnstalleerd bovenop het paviljoen dat op het dak staat. Het functioneert als testsite voor een waterbergend dak, voorzien van sensors voor een hoosbui-proof Rotterdam.

Dakgids Rob van Katwijk neemt je tijdens deze tour mee over het dak en vertelt over wat er allemaal groeit en hoe belangrijk groene daken zijn voor een stad. Na de rondleiding kun je zelf een bakje eetbare bloemen plukken (indien gereserveerd, schaf daarvoor het ticket van €8,50 aan). Eetbare bloemen zijn heerlijk en kleurrijk op de salade en iedere bloem heeft weer haar eigen smaak.

Ook leuk: Je kunt ook weer lunchen op het dak. Lunch kan gereserveerd worden (verplicht) via www.ophetdak.com.

Data: zaterdag 4 & zaterdag 11 juli
Tijd: 11:00 uur
Duur: 1 uur
Tickets: €5,50 (regulier) / €8,50 (inclusief eetbare bloemen plukken)
Restricties: Voor deze tour is het belangrijk goed ter been te zijn, gebruik van de trap kan nodig zijn

Nachtvlinder tour

De DakAkker barst van het leven, wat je daar overdag goed kunt bekijken. Maar wat gebeurt er ’s nachts? We gaan op zoek naar de nachtbrakers onder de Rotterdamse insecten. Hopelijk vliegen de Huismoeders, plakkers en appeltakken ons om de oren. Niet schrikken: dit zijn een paar nachtvlinders die we tegen kunnen komen in Rotterdam! Tijdens deze nachtelijke excursie zetten de ecologen van Bureau Stadsnatuur hun installatie op in de DakAkker om te kijken welke nachtvlinders er boven het groene dak vliegen; dat is nog nooit eerder gedaan. Ook benieuwd wat ze ontdekken?

Datum: vrijdag 10 juli
Tijd: 23:00 en 00:30 uur
Duur: 1 uur
Tickets: €10,00
Restricties: Voor deze tour is het belangrijk goed ter been te zijn, gebruik van de trap kan nodig zijn

juli 04 2020

Organisator

Rotterdamse dakendagen
Email:
Website: Visit Organizer Website