Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‘Vang de Watermonsters!’

Vang de Watermonsters is een landelijk burgeronderzoek om de waterkwaliteit van de kleine wateren van Nederland in kaart te brengen. Ook dit jaar kun je Gup helpen watermonsters als Drekkula en Drollentrol te vangen. In juni houdt Natuur en Milieu weer samen met de ASN Bank en waterschappen het burgeronderzoek ‘Vang de Watermonsters’. Door je nu vast aan te melden ben je er zeker van dat je mee kunt doen!

Doe mee als burgerwetenschapper

In juni ga je als burgerwetenschapper aan de slag om verschillende onderdelen van het water te onderzoeken. Zo meet je de helderheid en diepte en bekijk je welke waterplanten insecten, vogels, vissen en waterdiertjes je ziet. Deze resultaten gebruiken ze voor verder onderzoek naar de waterkwaliteit van kleine wateren in Nederland. Doe mee!

natuur en milieu
samen het water onderzoeken

 

Meld je nu aan!

Door je nu aan te melden voor Vang de Watermonsters ben je er zeker van dat je in juni mee kunt doen! Je krijgt van Natuur en Milieu een e-mail als het onderzoek start. Via de instructies op de website ‘Vang de Watermonsters’ ga je vervolgens als burgerwetenschapper verschillende onderdelen van het water onderzoeken. Meld je HIER alvast aan!

Vang de watermonsters!

Je meet de helderheid en diepte met je zelfgemaakte Secchi-schijf en bekijkt welke waterplanten insecten, vogels, vissen en waterdiertjes je ziet. Dit leg je allemaal vast met je mobiel. Je maakt foto’s om vast te leggen waar je hebt gemeten en om de begroeiing en helling van de oever te laten zien. Ook kijk je of er zwerfafval in of bij het water ligt. Uiteraard zijn de watermonsters Guppie, Drollentrol, Spoelbaksel en anderen steeds aanwezig. Tijdens het onderzoek krijg je ook tips over hoe je zelf aan de waterkwaliteit kunt bijdragen. Na afloop van het onderzoek kun je de resultaten van jouw meting terugzien op de website. Natuur en Milieu gebruiken deze resultaten voor verder onderzoek naar waterkwaliteit van kleine wateren in Nederland.

juni 01 2021
  ·  
juni 30 2021

Organisator

natuur&milieu
Website: Visit Organizer Website