Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Uitreiking poëzie bundel ‘Winter’ in Het Park

Meld je hier aan voor de feestelijke uitreiking van de dichtbundel ‘Winter’ op woensdag 21 december om 14:00 uur voor het Heerenhuys in de Oud Hollandse Tuin. Het programma start om 14:30. Burgemeester Aboutaleb zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen en Derek Otte draagt zijn winterse woorden voor. De Noorse Kerk maakt haar befaamde traditionele wafels vergezeld met gluhwein en chocolademelk. Nienke van Wijk, de directeur van Stichting het Park, zal je verwelkomen.

De Winter nadert, ik voel het aan de lucht en de woorden die ik schrijf. – Remco Campert

Campert dichtte niet; hij schilderde stillevens met woorden, zegt Derek Otte. Derek Otte, spoken word artiest en voormalig stadsdichter, heeft met enorme liefde voor taal en onze stad veertien gedichten samengebracht in Winter. Met nieuw werk van eigen hand en poëzie van vele anderen.

Elk seizoen vraagt Het Park een Rotterdamse dichter een poëziebundel samen te stellen geïnspireerd op het Park. Poëzie en het Park zijn nauw met elkaar verbonden; Poëzie is een verbeeld landschap in woorden en het verleid je de wereld als nieuw te bezien. Waar kan dat beter dan in de meest wonderschone plek van onze stad.

De dichtbundels worden uitgegeven door Stichting het Park in samenwerking met het Veerhuis.

december 21 2022

Details

Datum 21 december 2022
Tijd 14:00 - 17:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Heerenhuys in Het Park

Baden Powelllaan 12
Rotterdam, Zuid-Holland 3016 GJ Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Het Park
Email:
Website: Visit Organizer Website