Laden Evenementen

Treevember. Plant mee! Doe mee!

De herfst is er en dat betekent: bomen planten! November is Treevember. Ga aan de slag in een voedselbos of regel je voorraadje unieke boombommetjes!

Het begon al bijna een traditie te worden: het Tree Fest! De afgelopen twee jaar legden we bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers in een dag tijd een heus voedselbos aan. Helaas, dit jaar laten de omstandigheden geen festivals toe. Maar we willen november natuurlijk niet links laten liggen. Deze maand is immers bij uitstek geschikt is om bomen te planten. Daarom lanceren we… Treevember!

Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Hoe dan? Veel voedselbossen hebben Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Wil je meer doen of is er bij jou in de buurt geen voedselbos? Geen nood! Haal of bestel dan je voorraad boombommetjes en plant je eigen boompjes.

Laten we samen van Treevember een begrip maken.
Doe mee, plant mee, want REMEMBER… TREEVEMBER!

DOE MEE, PLANT MEE!

Wat kun je tijdens Treevember zoal doen? Nou, naast bomen knuffelen, erin klimmen, of er naar kijken kun je ze natuurlijk ook planten. Wij verspreiden in samenwerking met Blossombs en met advies van Staatsbosbeheer speciale boombommetjes door het land. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die distributiepunt willen zijn, en natuurlijk ook naar mensen die ze willen gaan planten! Helemaal de bom toch?

Haal je boombommetjes op bij jou in de buurt vanaf 1 november

Wil je meer doen of is er bij jou in de buurt geen voedselbos? Geen nood! Haal gratis je voorraad boombommetjes en plant je eigen boompjes. Je kunt hiervoor terecht bij één van de 150 BoomBomBeheerders verspreid door het land, die je op onze online boombombeheerderskaart vindt. Bij hen haal je gratis 10 boombommetjes.

november 01 2021

Details

Datum 1 november
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

The Polinators
Website: Visit Organizer Website