Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

The Pollinators: Meld je aan aan als Voedselbank voor de bijen

Dit jaar openen The Pollinators weer de voedselbanken voor bijen. Maar liefst 1500 verspreid over Nederland. Iedereen kan voedselbank (dit jaar ook basisscholen) worden en The Pollinators zorgen voor de ‘zaaduitdeelpakketten’ om de hongerige bijen bij te voeren. Op 22 april Nationale Zaaidag ga je dan samen met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen zaaien; In tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, en boomspiegels.

Wat gaan The Pollinators doen?

In aanloop naar 22 april – Nationale Zaaidag – rollen ze de Voer de Bij Bij campagne uit. The Pollinators voorzien 1500 particulieren en 50 basisscholen door heel het land gratis van zakjes inheems bloemzaad, om uit te delen aan familie, buurtbewoners en basisschoolkinderen. Dit zijn de Voedselbanken voor Bijen. Zo worden honderdduizenden mensen bereikt. Met z’n allen zaaien we op 22 april in tuinen, op balkons en in de openbare ruimte bloemen in voor bijen. Dit zorgt voor meer bewustwording bij burgers en voor meer voedsel voor bestuivers.

AANMELDEN VOEDSELBANK

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om Voedselbank voor Bijen te worden! Iedereen kan voedselbank worden. Je kunt je nu aanmelden om Voedselbank voor Bijen te worden.  Doe je ook mee?  Je kan je HIER aanmelden. The Pollinators hebben 1500 plekken beschikbaar voor mensen die mee willen doen en het bloemzaad willen verspreiden.  Let op aanmelden kan tot 20 maart. Vol = vol.

The Pollinators

The Pollinators streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. Lees HIER verder over de THE POLLINATORS. Ze hebben een webshop, een podcast, en nog veel meer.

april 22 2022

Organisator

The Pollinators
Website: Visit Organizer Website