Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Terrastival bij Rotterdamse Munt met Jur Vermijs

Het Terrastival is een reeks van kleinschalige semi akoestische optredens. Tussen alle geuren en kleuren geniet je van sprankelende muziek uit alle windstreken. Tijdens Terrastival bij Rotterdamse Munt wordt je op een ontspannen manier meegevoerd naar verre oorden. Compleet met hapjes en drankjes.

Nazomeren met Flamenco

Jur Vermijs werd in 1990 geboren in Maastricht, maar groeide op in Amsterdam. Als telg uit een muzikaal gezin, had hij al op jonge leeftijd een gitaar in zijn handen. In zijn tienerjaren maakte hij als elektrisch gitarist deel uit van verschillende Amsterdamse bands, in genres verschillend van rock & roll tot reggae. Rond zijn zeventiende voelde hij de noodzaak zich te verdiepen in andere muziekstijlen en kwam zodoende, haast per toeval, bij de flamenco uit.

Deze kennismaking leidde hem naar Rotterdam, waar hij zijn studie flamencogitaar startte aan de wereldmuziekafdeling van het conservatorium Codarts. Hij studeerde daar onder grootmeester Paco Peña en kreeg onder meer les en masterclasses van Moraíto, Cañizares, Miguel Ángel Cortés, Dorantes en Chicuelo. In 2013 verhuisde hij voor een jaar naar Córdoba, in Zuid-Spanje om zijn studie te vervolgen op het Conservatorio Superior “Rafael Orozco”. Manolo Franco en Niño de Pura waren daar enkele van zijn leraren. Ook volgde hij in Sevilla lessen bij Rafael Riqueni. Terug in Rotterdam, gaf hij in 2015 zijn eindexamenconcert.

Tijdens zijn studie begon Jur al met het componeren van eigen werk. Na zijn studie kon hij zich hier verder op richten en bracht eind 2019 in eigen beheer de ep “Vidriera” uit. Deze bestaat uit zes composities voor flamencogitaar in traditionele vormen als buleríasalegrías en granaínas.

Hij is actief in verschillende formaties. Met de groep Haymah – een flamencokwartet met 2 gitaren, dwarsfluit en percussie – trad hij op vele locaties in Nederland op, waaronder BIRD en De Doelen in Rotterdam en Rasa in Utrecht. In 2019 maakte hij met deze bezetting de voorstelling “Molinos y gigantes”: een concert met de gebeurtenissen van de Tachtigjarige Oorlog als rode draad. De groep Alma Mía is een triobezetting met zang, gitaar en contrabas en combineert Spaanstalige en mediterraanse muziek op een vrije manier met Nederlandse vertalingen van de teksten. Naast deze vaste groepen treedt hij op met wisselende muzikanten, zowel in gitaarduo’s als met zang.

HIER <<< TE BOEKEN

september 26 2021

Details

Datum 26 september 2021
Tijd 17:00 - 19:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Rotterdamse Munt

Rosestraat 200
Rotterdam, Zuid - Holland 3072 KG Nederland

+ Google Maps

Phone:

meedoen@rottterdamsemunt.nl

Visit Venue Website

Organisator

Stadskruidentuin Rotterdamse munt
Email:
Website: Visit Organizer Website