Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tel (nog een keer) mee met de tuinvlindertelling!

vlinders tellen

Heb je een kwartiertje tijd om vlinders te tellen? Om mee te doen met de Vlindertelling is 1 keer 15 minuten tellen in de tuin voldoende. Je mag ook meerdere keren meetellen. Kies een zonnig moment (of bij minstens 18°C) en kijk welke vlinders je ziet. Geef je telling door via vlindermee.nl. Je kan nog meetellen tot en met zondag 26 juli.

Atalanta (voorlopig) op kop

Wat zijn er al veel tuinen geteld! We hebben de afgelopen twee weken al meer dan 5000 tellingen binnen gekregen. De atalanta staat fier aan kop. De dagpauwoog staat op de tweede plek en daarna de koolwitjes. Grote afwezige is de kleine vos: met slechts 500 getelde exemplaren staat hij op nummer 13. Terwijl deze vlinder een paar jaar geleden nog op de eerste plaats eindigde.
Tel je ook mee? Dat kan als de zon schijnt. Komend weekend ziet er goed uit: een perfect moment om vlinders te tellen. 

Bekijk de tussenstand

Het boomblauwtje in de top 10!

Het boomblauwtje valt nauwelijks op. Hij is piepklein en heeft een zilverwitte onderkant met kleine zwarte stipjes. De bovenkant van de vleugels is felblauw. Dit kleine vlindertje doet het goed dit jaar en staat in de tussenstand op nummer 6.

Bekijk de tussenstand

Vlinders herkennen

Je ziet een vlinder in je tuin, maar is het nou een atalanta of een kleine vos? En wat is het verschil tussen een klein koolwitje en een groot koolwitje? Onze gratis vlinderkaart helpt je verder! Download hem op onze website.

Download de vlinderkaart

Tel zo vaak als je wil

Je kan meedoen met de tuinvlindertelling door een kwartier lang te tellen in de tuin of op het balkon. Je mag zo vaak tellen als je wil. Hoe meer tellingen hoe beter! Het geeft ons een goed beeld van het aantal vlinders. De tuinvlindertelling duurt nog tot en met 26 juli 2020.

Ja, ik tel mee

Top 10 vlindertips

Het gaat slecht met de vlinders en bijen en andere insecten die belangrijk zijn voor de natuur. Daar kan jij iets aan doen! Bij jou in de tuin of op je balkon. Met deze tien tips kan iedereen bijdragen aan meer vlinders.

Top 10 vlindertips bekijken

Speciale vermelding: kolibrievlinder

Een kolibrievlinder is altijd druk: per dag bezoekt hij tot wel 500 bloemen en slaat 70 tot 80 keer per seconde met zijn vleugels! Hij werd tijdens deze tuinvlindertelling al ruim 600 keer gemeld. Heb jij er ook een gezien? Meld het via www.vlindermee.nl.

Kolibrievlinder doorgeven

Volg de Vlinderstichting op Instagram

Volg jij de Vlinderstichting al op Instagram? Elke dag plaatsen ze daar mooie foto’s en leuke filmpjes. Vijf dingen over de atalanta die je nog niet wist bijvoorbeeld… of doe mee aan de vlinderquiz! Download Instagram op je telefoon of tablet en volg @vlinderstichting.

Naar Instagram

juli 22 2020
  ·  
juli 26 2020

Details

Start 22 juli 2020
Eind 26 juli 2020
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Vlinderstichting
Phone: 0317 - 46 73 46
Email:
Website: Visit Organizer Website