Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Symbiosis Online Festival van BlueCity Lab

Tijdens deze eerste editie van het SYMBIOSIS Festival onderzoekt Bluecity Lab hoe de vierde industriële revolutie eruit ziet. Twee dagen lang gaan ze op zoek naar verschillende manieren om te leven, werken, spelen en produceren in symbiose met de ecosystemen om ons heen. Samen met een prachtige line-up van sprekers, artiesten, wetenschappers en muzikanten beantwoorden ze de vraag: hoe kunnen we weer samenleven met de natuur?

Multidisciplinair programma

Op zaterdag 28 nov openen ze de deuren van het lab voor een breder publiek met een multidisciplinair programma. Hierin nemen ze de bezoeker mee naar een wereld waarin we samenwerken mét de natuur, in plaats van tegen haar in gaan. Bezoekers krijgen een voorproefje van hoe de wereld eruitziet als we samenwerken met de natuur en krijgen de kans om bioneers te ontmoeten die werken aan biocirculaire oplossingen. Kinderen, ouders, studenten en buren zijn welkom om te leren, te verbazen en te ervaren – en zo zelf deel uit te maken van de biorevolutie. Deze dag is toegankelijk met een publieksprogramma ticket.
Ben je een bionier en geïnteresseerd in meer diepgaande gesprekken? Misschien is de industry day op vrijdag 27 november dan iets voor jou!

Over SYMBIOSIS Festival

Ik denk, ik zoek, dus ik ben: een mens. Als Westerse mens zijn we geneigd naar de natuur te kijken als extern begrip, terwijl we als mens juist onderdeel zijn van diezelfde natuur. Symbiose betekent samenleven, en komt uit het Grieks: sym (samen) en bios (leven). We staan aan het begin ​​van de vierde industriële revolutie waarin we samenwerken met de natuur in plaats van ertegen. Tijdens de eerste editie van SYMBIOSIS Festival onderzoeken we hoe zo’n revolutie eruit ziet met de mensen die hier al vorm aan geven. We gaan op zoek naar manieren om te leven, werken, spelen en produceren in symbiose met de ecosystemen om ons heen. Het festival is een levend experiment waar biodesign, wetenschap, kunst en ondernemerschap samenkomen.

Over BlueCity Lab

BlueCity Lab is een biocirculaire speeltuin voor bioniers, gevestigd in het hart van BlueCity. We ondersteunen de transitie naar een biocirculaire economie door werk- en labruimte te beschikbaar te stellen voor een groeiende groep bioniers. Bioniers geven voorbeelden van een regeneratieve economie binnen de planetaire grenzen door te doen en te experimenteren.

Over BlueCity

In voormalig Tropicana verzamelen zich de pioniers van de circulaire economie. Er bloeit een dynamische community van like minded entrepreneurs die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Sinds 2015 heeft BlueCity zich ontwikkeld van leeg zwembad tot spil van de circulaire economie in de stad én de regio. Anno 2020 is BlueCity een voorbeeldstad voor de circulaire economie, waar ondernemende geesten elkaar ontmoeten en concreet handelingsperspectief ontwikkelen, of het nu gaat om het vergroten van je impact, zero waste leven of het ontwikkelen van een future proof materiaal.

COVID-19 maatregelen

Dit is een online festival. ze houden de recente ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen het programma indien nodig aan.

 

november 28 2020

Details

Datum 28 november 2020
Tijd 12:00 - 17:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €5
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisator

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website: Visit Organizer Website