Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Studio Circulair: CIRCULAIR (VER)BOUWEN – MATERIALEN ZIJN GOUD WAARD

Wist je dat de bouwsector verantwoordelijk is voor 66% van al het afval in Nederland? Deze week onderzoekt in Studio Circulair daarom wat er nodig is om circulair te (ver)bouwen. Ze kijken daarbij niet alleen naar de rol van architecten, ontwikkelaars en de gemeente. Klus jij thuis bijvoorbeeld al circulair? Laat je mening horen in de live uitzending en discussieer mee!

Hoor daar bonkt het circulaire hart van de stad! Rotterdam bouwt stevig door. Tot 2040 moeten er 40.000 woningen bij komen in de Maasstad. Maar lukt dat ook duurzaam? Bouwen we alles nieuw, of krijgen oude panden ook een nieuwe kans? En hoe halen we de maximale waarde uit materialen? Emma Lesuis bouwt in de vierde aflevering van Studio Circulair een stevig gesprek met architect Robert Winkel, Fense Berkhof van Woonstad en Cedrique Steenkamer van de gemeente Rotterdam. En verder: neemt reporter Chaimae Fadis een kijkje bij de circulaire sloop van Theater Zuidplein en hebben we gouden tips voor de circulaire klussert!

Volg hier donderdag de livestream, 20.30 tot 21.00 uur live vanuit BlueCity!


Studio Circulair is er voor alle Rotterdammers die hun circulaire steentje bij willen dragen of benieuwd zijn hoe ze dat kunnen doen. In deze goudnieuwe online talkshow neemt presentatrice Emma Lesuis je iedere week mee in een ander circulair onderwerp. Samen met inspirerende ondernemers, vooruitstrevende bewoners en aanstormende artiesten geven zij jouw donderdagavond een gouden randje.

Studio Circulair: Iedere donderdag live vanuit BlueCity tussen 20.30 en 21.00 uur. Kijken dus!

  • 11 juni:  Rotterdams groen – HOT TOWN, CIRCULAIR IN THE CITY
  • 18 juni: Circulair (ver)bouwen – MATERIALEN ZIJN GOUD WAARD
  • 25 juni: Verpakkingen – TIJD OM VERPAKKINGEN AAN TE PAKKEN!
  • 2 juli: Circulaire kansen in coronatijd – HET CIRCULAIRE NORMAAL
juni 18 2020

Venue

Bluecity 010

Maasboulevard 100
Rotterdam, Zuid - Holland 3011 TX Nederland

+ Google Maps

Phone:

010 307 2247

Visit Venue Website

Organisator

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website: Visit Organizer Website