Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stadspodium Rotterdam opent nieuwe seizoen met klassieke en traditionele muziek

Op zondag 11 juli kunnen bezoekers en voorbijgangers genieten van prachtige traditionele livemuziek in het centrum van Rotterdam. Tijdens het concert zijn er zitplaatsen, met gepaste afstand tussen elkaar. Reserveren of tickets kopen hoeft niet, het evenement is gratis. Iedereen kan neerstrijken op één van de stoelen. Omar Ka en zijn band trappen het nieuwe seizoen van Stadspodium Rotterdam af. De West-Afrikaanse Ka speelt zogeheten Fula muziek, een genre dat afstamt van de eveneens West-Afrikaanse etnische groep Fulbe. Omar Ka werd geboren in Senegal en heeft roots in Niger. Zijn gevoelige vocals en ingewikkelde gitaarmelodieën verraden zijn Nigeriaanse roots, terwijl de reggae en funk beats duidelijk te herleiden zijn tot de drukke straten van Dakar, de hoofdstad van Senegal. Samen met zijn band brengt hij de muziek van West-Afrika op zondag 11 juli naar Rotterdam.

De band die Ka begeleidt bestaat uit Urvin Doorkamp op drums, Abel Marcel op keyboard, Danilo Tavares op de basgitaar en Michiel Moerkerk speelt op percussie instrumenten.

Nieuw seizoen Stadspodium Rotterdam

Naar verwachting volgen er meer zondagen met zowel traditionele als klassieke muziek. Stadspodium Rotterdam is druk bezig met de programmering van de rest van het seizoen en maakt dit zo snel mogelijk bekend.

Programma en informatie

Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zondag 11 juli, van 15.00 tot 16.00 uur

juli 11 2021

Details

Datum 11 juli 2021
Tijd 15:00 - 16:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

stadspodium

Grotekerkplein
Rotterdam, Zuid-Holland 3011 GC Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Stadspodium Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website