Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Slootjesdagen: Ontdek de wondere waterwereld van de sloot

Kinderactiviteit. Ga mee op onderzoek in het water en ‘duik’ in de wereld van de waterdiertjes. Zaterdagmiddag 11 juni kun je een tijdslot reserveren en het waterleven in een Rotterdamse sloot ontdekken onder begeleiding van je eigen enthousiaste IVN begeleider. De IVN Slootjesdagen zijn van 10 tot 12 juni 2022 door heel Nederland; in de Rotterdamse regio wordt de Slootjesdag dit jaar gehouden in het Berg- en Broekpark.

IVN Slootjesdagen

Ga op zoek naar een kokerjuffer, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en vang de snelste zwemmer van de sloot! Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen dan samen met een (groot)ouder waterdiertjes vangen en allerlei waterproefjes doen. Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken door te noteren, op een zoek- en telformulier, wat je gevangen hebt. Als je jouw gegevens invoert, zie je gelijk wat de score van jouw sloot is!

Tijdsloten

Er zijn 3 tijdsloten van 45 minuten. Elke visplek heeft zijn eigen begeleider. Per huishouden mogen maximaal 3 kinderen meedoen en 1 volwassene. Je krijgt een visplek en tijdslot van 45 minuten toegewezen. Met bakjes, schepnetjes en zoekkaarten ga je je vangsten bekijken. Om eventueel lekker te zitten in het gras, kan je je eigen kleedje meenemen. Denk ook aan toepasselijke kleding en kaplaarzen en neem goede zin en nieuwsgierigheid mee!

Praktische informatie

  • Datum: Zaterdag 11 juni 13:30- 16:15
  • Je kunt je aanmelden tot en met 9 juni, of tot het vol is.
  • Hier aanmelden [klik op aanmelden]
  • Aanmelden is verplicht, via het aanmeldformulier.
  • Bij de bevestiging van de aanmelding hoor je bij welke shift je ingedeeld bent. Er is een beperkt aantal plekken, dus geef je snel op!
  • Tijdens de activiteit worden foto’s gemaakt die voor communicatie-doeleinden gebruikt worden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, geef dit aan in het opmerkingen-veld van het aanmeldformulier.
  • Locatie: Het Berg- en Broekpark in Schiebroek. ( kijk hier voor exacte locatie)
  • Leeftijd: 6-12 jaar oud met 1 (groot)ouder/volwassene
  • De activiteit is gratis en benodigde materiaal is beschikbaar.
juni 11 2022

Venue

Berg- en Broekpark

Ringdijk 40
Rotterdam, 3054 KZ

+ Google Maps

Organisator

IVN Rotterdam
Phone: 010 458 68 97
Email:
Website: Visit Organizer Website