Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Seizoenswandeling door het Park

Het Park bij de Euromast in Rotterdam wordt zoals het was. Samen met de gemeente Rotterdam heeft de stichting Droom en Daad de uitdaging opgepakt om dit Rijksmonument weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen.

In de loop der tijd is Het Park ‘verloederd en verslonst’ stelt Wim Pijbes van Droom en Daad. Inmiddels zijn in verschillende deelgebieden in het Park werkzaamheden verricht. Het gebied rondom Chalet Suisse (Hkiki) en bovenop de Vopakgarage heeft nieuwe halfverharde paden gekregen en nieuwe beplanting. In het gebied voor restaurant Parkheuvel zijn ook nieuwe paden gekomen en wordt het bosachtige karakter hersteld. Op dit moment wordt gewerkt op het zogenaamde ‘schiereiland’ – het gebied dat in het zicht ligt van the Harbourclub.

Het ontwerp van het Park was van Jan David Zocher jr. en zijn zoon Louis Paul Zocher uit het jaar 1852, het Park wordt zoveel als mogelijk in de stijl van vader en zoon Zocher teruggebracht.

Lees er HIER meer over.

Parkenmaand

Voor de achtste keer wordt in september de Rotterdamse Parkenmaand georganiseerd. De wandelingen, workshops, natuurwerkdagen en (dans)voorstellingen in de Rotterdamse parken zijn op www.parkenmaand.nl te vinden en te boeken. De meeste activiteiten zijn gratis en voor een aantal wordt een kleine bijdrage gevraagd.

september 26 2021

Details

Datum 26 september 2021
Tijd 10:00 - 11:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Heerenhuys in Het Park

Baden Powelllaan 12
Rotterdam, Zuid-Holland 3016 GJ Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisatoren

Stichting Droom en Daad
Phone: 010 316 17 20
Email:
Website: Visit Organizer Website
Gemeente Rotterdam
Phone: 14010
Website: Visit Organizer Website