Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rotterdamse Dakendingen

Dit jaar niet echt het dak op tijdens de Rotterdamse Dakendagen, maar er is een alternatieve programma. Onder de noemer Rotterdamse #Dakendingen   kun je zien wat er allemaal mogelijk is op daken. Dit betekent dat de Rotterdamse daken binnenkort alsnog dienst zullen doen als (virtueel) podium voor Rotterdamse artiesten en culturele instellingen. Benieuwd wat je allemaal kunt beleven?

Uitgelichte evenementen

Dit jaar worden de Rotterdamse Dakendagen de Rotterdamse Dakendingen! Een grotendeels virtueel programma om mensen ook in deze vreemde tijden van Corona via daken te verbinden. Een programma met video’s en livestreams van dans, spoken word, muziek en verdieping. Hieronder presenteren ze met trots het volledige programma waarmee ze blijven vertellen hoeveel meer er mogelijk is op de daken.  Het complete programma van de Rotterdamse Dakendingen vind je HIER.  Hieronder zie je enkele uitgelichte onderdelen van het programma, om alvast een voorproefje te krijgen van wat er allemaal georganiseerd word.

DAKEN 360.  

5 juni online. De Rotterdamse daken in vogelvlucht bezoeken? Dat kan met een  360 graden video van een vlucht over de binnenstedelijke daken van Rotterdam! De video is gemaakt door Paul Martens. Je vliegt met hem mee en bepaalt tijdens deze vlucht zelf welke richting je op kijkt, en welke daken je zo (be)zoekt. En dat is heel spectaculair! Tijdens de vlucht ontdek je ook welke daken er de afgelopen jaar allemaal te bezoeken waren. Maar vooral zie je hoeveel platte daken er nog ‘braak’ liggen, wachten op een zinvolle duurzame invulling. Want Rotterdam heeft 18,5 vierkante kliometer aan platte daken, dus er is nog veel werk aan de winkel.

 

010-Rooftopics.

Gedurende de maand juni online. Dakendagen gaan langs bij de meest innovatieve daken van Rotterdam en hun bedenkers, makers en visionairs. De directeur van de Dakendagen, Léon van Geest interviewt de dakexperts op ‘hun’ dak, en bespreken wat er is, en vooral ook wat er nog nodig is op de daken.

 

Kerktoren-jukebox

Elke zaterdagmiddag tussen 13:00 en 14:00 Jaarlijks kun je tijdens de Rotterdamse Dakendagen vanaf het dak van gebouw De Heuvel een verzoeknummer aanvragen bij de beiaardier van de Laurenskerk. Dit jaar kun je dit doen vanuit je luie stoel! Iedere zaterdag speelt stadsbeiaardier Richard de Waardt tussen 13:00 en 14:00 uur verzoeknummers op het carillon van de Laurenstoren. Je hoeft er niet voor naar de toren maar ontvangt de muziek rechtstreeks in je huiskamer want de concerten worden live op Facebook uitgezonden op de pagina van Stadsmuziek Rotterdam.

Ga naar de website van Rotterdam Torenmuziek, kies een nummer uit de lijst en vul het formulier in. Iedere vrijdag wordt de lijst met nummers bekend gemaakt die de volgende dag gespeeld zal gaan worden. Staat het nummer dat je graag hoort er niet tussen? Voel je vrij om zelf een suggestie te doen. Niet alle muziek is uiteraard te vertolken op een carillon. Daar is een handig regeltje voor: als je het kan fluiten dan kan Richard het spelen!

 

 

 

 

 

juni 01 2020
  ·  
juni 30 2020

Details

Start 1 juni 2020
Eind 30 juni 2020
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Rotterdamse dakendagen
Email:
Website: Visit Organizer Website