Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rotterdamse Dakendagen: Til je stadswandeling naar een hoger niveau

Wandelen is tegenwoordig de (inter)nationale volkssport nummer één. Iedereen wil naar buiten, natuurgebieden worden drukker bezocht dan ooit en in de stad zijn parken overvol. Maar op de daken is nog ruimte, en die ruimte willen we graag benutten en openstellen voor gebruikers van de stad. Hoe leuk is het om struinend over de daken van Rotterdam de stad en nieuwe manieren van dakgebruik te ontdekken?

De Rotterdamse DakenDagen organiseren daarom op 5 en 6 juni een programma met Dakenroutes waarbij het publiek in koppels wandelingen maakt over meerdere daken in Rotterdam. Van grote platte daken in het centrum, tot verborgen dakterrassen van stadsbewoners.

 

Indien het weer mogelijk is om met (kleine) groepen bij elkaar te komen, zullen er ook Specials met theater, muziek, poëzie of film op daken worden georganiseerd.

Het volledige programma maken ze begin mei bekend. Op 12 mei start de kaartverkoop. Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het programma?

Klik hier voor een heads-up

De Rotterdamse Dakendagen kunnen niet wachten weer met jullie het dak op te gaan. Waarbij ze natuurlijk een COVID-proof programma presenteren, passend bij de dan geldende maatregelen.

Internationale kennisuitwisseling

Op vrijdag 4 juni vindt de jaarlijkse Kennisdag plaats. Een driedelig verdiepingsprogramma voor professionals en dakenthousiastelingen. De dag start met het eerste Dakboerencongres, georganiseerd samen met Milieucentrum Rotterdam, met lezingen van en discussie tussen dakboeren uit heel Europa. Daarna kunnen deelnemers zich aansluiten bij informele lunchworkshops met internationale experts. ‘s-Middags is er de TOP^, georganiseerd in samenwerking met AIR (Architectuurinstituut Rotterdam), waar naast keynotes over de laatste stand van daken, Rotterdamse architecten en beleidsmakers op het podium in discussie gaan met hun internationale collega’s over de ‘gelaagde stad’.

De Kennisdag is dit jaar een hybride editie waarvan het fysieke gedeelte ondergronds plaatsvindt in parkeergarage Kruisplein, de hoofdlocatie van de Rotterdam Architectuur Maand, waarvan onze Kennisdag tevens de aftrap is. Het volledige Kennisdagprogramma wordt begin mei op de website bekendgemaakt.

Meld jouw dakterras aan

Heb je een bijzonder dak en zou je daar tijdens de Dakendagen (zeer beperkt) publiek op willen ontvangen? Laat het de RDD weten via info@rotterdamsedakendagen.nl!

Rotterdamse Dakendagen zoekt vrijwilligers!

Steek jij graag de handen uit de mouwen en wil je helpen de bezoekers de ultieme festivalbeleving op hoogte te bieden? Dan verwelkomen ze je graag in ons gezellige vrijwilligersteam! Als gastheer/-vrouw draai je één of meerdere shifts met taken als publieksbegeleiding en ticketcontrole. Klik op onderstaande knop voor meer informatie en aanmelden.

Meer info en aanmelden

 

Het programma van 2020 terugkijken

De prachtige video’s van de virtuele editie in 2020 zijn nog steeds online te terug te zien. Bekijk nu alvast muziek, dans, poëzie, spoken word, freerunnen en vele informatieve dakinterviews, met de daken van Rotterdam als podium.

Bekijk alle Dakendingen hier

juni 04 2021
  ·  
juni 06 2021

Organisator

Rotterdamse dakendagen
Email:
Website: Visit Organizer Website