Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rotterdam slaat 14 maart klimaatalarm

Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de Klimaatcoalitie van Rotterdam doet mee. “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen… We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in heel Nederland, ook in Rotterdam, 14 maart om 15:00 uur Klimaatalarm”, zegt Daisy. “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.”

Tijdens de manifestatie in Rotterdam staan we vanaf 14:00 op de Binnenrotte stil voor het klimaat. Er zijn in totaal ruim 13 duizend aanmeldingen, waarvan meer dan 600 in Rotterdam. Een deel hiervan doet mee in een van de steden en een ander deel zal het klimaatalarm vanuit huis volgen.

In Rotterdam komen er diverse sprekers en muzikanten aan bod, waaronder Rotterdams stadsdichter Anne Vegter. Ook is er een landelijk radioprogramma dat tijdens de actie wordt uitgezonden. Om precies 15:00 luiden wij door heel het land het klimaatalarm.

Veiligheid staat voorop, ze houden ons in overleg met gemeenten aan de corona-maatregelen. Ze roepen alle inwoners van Rotterdam en omgeving op zich aan te melden. Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kan je volgen hoe ze verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. “Alleen samen krijgen we de klimaatcrisis er onder.” Aanmelden kan via bit.ly/Klimaatalarm2021.

“Rotterdam is met haar haven, industrie en verkeer enorm vervuilend. De luchtkwaliteit is daardoor erg slecht. Daarnaast zorgt al het beton en de vele hoogbouw in de binnenstad ervoor dat warmte wordt vastgehouden. Met de opwarming van de aarde zullen de zomers in de stad daarom ondragelijk warm worden”, zegt Kimberly, lokale actievoerder. “Rotterdam draagt dus aan de ene kant bij aan klimaatverandering en zal er aan de andere kant ook veel last van krijgen. Daarom is het extra belangrijk dat wij ook in Rotterdam laten zien dat er iets moet gebeuren tegen klimaatverandering”.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. ‘Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van Rotterdam nog van zich horen!’

maart 14 2021

Details

Datum 14 maart 2021
Tijd 14:00 - 17:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Binnenrotte

Binnenrotte
Rotterdam,

+ Google Maps

Organisator

Klimaatcoalitie
Website: Visit Organizer Website