Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rotterdam krijgt langste geveltuin van Nederland

Zaterdag 26 september gaan er 70 vrijwilligers aan de slag om het record voor de langste geveltuin van Nederland te verbreken. Deze 210 meter lange tuin wordt aangelegd bij appartementen complex de Peperklip in Rotterdam-zuid. De actie is onderdeel van de campagne 1000 geveltuinen Rotterdam, een initiatief dat de stad dit jaar flink wilt vergroenen middels het aanleggen van vele geveltuinen.

Je eigen record verbreken

Het huidige record is een geveltuin van 142 meter die 3 maanden geleden is aangelegd in Rotterdam-West, door dezelfde organisatie achter 1000 Geveltuinen. Je eigen record verbreken? Is dat niet een beetje raar? Nee, vinden ze. Als het gaat om vergroening kan je niet ambitieus genoeg zijn.

De Peperklip vergroent

Het bijna 500 meter lange woongebouw is daarmee één van de langste van NL. Afgelopen lente is al het grootste groene dak van NL geopend op de Peperklip, het binnenterrein wordt binnenkort vergroend en voor de buitenruimte liggen ook vergroeningsplannen op de plank. Het plan voor de nieuwe geveltuin sluit hier mooi op aan.

Beheer & Onderhoud

De 210 meter lange geveltuin komt vol te staan met zo’n 1.000 planten die een goed effect hebben op de lokale biodiversiteit. Voor het beheer en onderhoud zal worden samengewerkt met het tegenover gelegen Rotterdamse Munt, een stadskruidentuin met educatie-functie en sterke binding met de wijk. Het onderhoud zal worden gedaan met bewoners uit en omwonenden van de Peperklip.

1000 geveltuinen

Creatief Bureau Groenemorgen heeft zich deze zomer het doel gesteld om 1000 nieuwe geveltuinen te realiseren. Je kunt zelf een geveltuin aanleggen maar je kunt hem ook aanvragen op 1000geveltuinen.nl. De campagne wordt ondersteund door het Weerwoord Gemeente Rotterdam (Rotterdam gaat voor groen), het Rotterdams Milieucentrum en 2 waterschappen. Geveltuinen fleuren niet alleen je de straat op, ze koelen je woning af, vangen regenwater op en zijn goed voor de biodiversiteit van de stad.

De teller staat inmiddels (16 september 2020) op 735 geveltuinen!

Programma Zaterdag 26 september 2020

10:30 Verzamelen vrijwilligers
10:45 Uitleg dagprogramma en briefing
15:30 Finnisage geveltuin, aanplanten laatste plant (hopelijk met wethouder Bert Wijbenga)

september 26 2020

Details

Datum 26 september 2020
Tijd 10:30 - 15:30
Evenement Categorieën: , ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Peperclip

Rosestraat
Rotterdam, Zuid-Holland Nederland

+ Google Maps

Organisator

Groene morgen
Email:
Website: Visit Organizer Website