Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Plastic Prikdates: Carnisse

Plastic Prikdates: Carnisse

In tijden van lockdown zijn er minder mensen op straat, maar: des te meer afval. Karton van online shoppen, extra huisvuil door massaal thuiswerken én bergen afgedankte mondkapjes. Door samen afval te prikken wordt de sleur doorbroken en de straat schoner. De plastic oogst wordt bovendien omgesmolten tot nieuw plastic, dat weer wordt gebruikt als grondstof voor o.a. speelgoed. Zo is het plezier blijvend – en zwerfplastic dubbel goud waard!

Plastic daten gaat over goed scheiden

We vragen je om het afval dat je raapt te verdelen over twee vuilniszakken: één voor gewoon zwerfvuil, glas, etc, en één voor plastic verpakkingen, blikjes en drankpakken. Zo zie je goed hoeveel plastic er op straat rondzwerft. Alle zakken gaan na afloop bij het restafval; het plastic wordt er op de afvalcentrale uitgehaald en omgesmolten tot nieuw plastic, waar weer gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt. Als symbolische dank krijgt de wijk een knikkertegel gemaakt van zwerfplastic – zo is het cirkeltje rond.

NOOT: in de eerste instantie was het plan om het plastic uit de wijk om te laten smelten tot knikkertegels. Wegens een overschot bij onze partner lukt dit niet. De knikkertegels die de wijken nu overhandigd krijgen, zijn gemaakt door Plastic Circle Nederland – van zwerfafval.

Plastic Prikdates Rotterdam

Plastic rapen kan altijd, maar op de volgende data zorgt BlueCity i.s.m. lokale partijen voor de prikkers, zakken en handschoenen:

  • zaterdag 06.03.2021 in Carnisse i.s.m Koffie & Ambacht
  • De prikkers liggen klaar van 13:00 tot 15:00 uur.

Plastic Prikdates in Carnisse is in samenwerking met: Wijnbar Koffie & Ambacht, Huis van Carnisse, Carnisser Courier, Buurtklimaatje, Thuis op Straat Charlois Noord, Charlois Noord Tos, Gebied Charlois, Dock Charlois Actief, Karel en de Meiden van de Laleli-moskee.

Groot probleem, klein beginnen

Al dat extra huisvuil zorgt voor volle vuilniscontainers en dus wordt er meer afval naast gezet. Dat trekt ongedierte aan en ziet er onverzorgd uit. Zwerfafval belandt bovendien uiteindelijk, via de Maas, in zee. Dieren raken erin verstrikt of eten het op en sterven met een buik vol plastic. En het plastic beland weer op jouw eigen bord: zo zijn er microplastics gevonden in tafelzout. Het plastic probleem is enorm, maar je kunt klein bijdragen aan de oplossing.

LET OP: ivm COVID-19 mag je maximaal met z’n tweeën op pad, m.u.v. kinderen t/m 12 jaar en mensen die samen één huishouden vormen. Houd hier ook rekening mee tijdens het prikken.

Meer informatie over de Plastic Prikdates? Lees hier verder.

Meedoen in Bospolder-Tussendijken, of één van de andere wijken?

Meld je aan via dit formulier!

maart 06 2021

Details

Datum 6 maart 2021
Tijd 13:00 - 15:00
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Wijnbar Koffie en Ambacht

Ebenhaezerstraat 52
Rotterdam, Nederland

+ Google Maps

Organisator

Bluecity 010
Phone: 010 307 22 47
Email:
Website: Visit Organizer Website