Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Parkenmaand rondleidingen Botanische Tuin Afrikaanderwijk

Individuele rondleiding door de Botanische Tuin Afrikaanderwijk. Extra openingstijden tijdens parkenmaand zaterdag 12, zondag 13 en zaterdag 26 september van 11.00 – 16.00 uur. HIER aanmelden (tijdslot) voor 12 en 13 september.

Voor 26 september kunt mailen naar: info@botanischetuinafrikaanderwijk.nl met vermelding van aantal personen, gewenste dagdeel.

In verband met de anderhalve meter maatregelen krijgt je van de organisatie een tijdslot. Met maximaal 4 personen kun je op deze tijd gaan wandelen. Tussen de groepen zit een tussenruimte van 10 – 15 minuten. Je krijgt een beschrijving met algemene informatie mee op pad en er zijn tuinvrijwilligers beschikbaar voor verdere tekst en uitleg. 

Sinds 1923

De Botanische Tuin Afrikaanderwijk bestaat sinds 1923 en was destijds onderdeel van de toenmalige HBS Van Oldebarnevelt, de latere Scholengemeenschap Van Oldebarnevelt. Thans doet het gebouw dienst als de Kocatepe Moskee. Sinds 2000 is de Botanische Tuin Afrikaanderwijk een rijksmonument. De gemeente Rotterdam is eigenaar van de tuin. De dienst Stadsbeheer heeft na een periode van verwaarlozing, in de jaren 80 van de vorige eeuw, de tuin weer in ere hersteld. De tuin bestaat uit diverse plantenfamilies en is in de loop der tijd aangevuld met planten die werden gevonden in de haven en omstreken. In de tuin staan nu ruim 800 planten en diverse bomen. Dit maakt de Botanische Tuin tot een unieke plek in Rotterdam.

Stichting Botanische Tuin

In juni 2013 is de Stichting Botanische Tuin Afrikaanderwijk opgericht met als doel de tuin te onderhouden, bezoekers te laten genieten van deze prachtige plek en kennis uit te dragen over de collectie planten en bomen, kruiden, planten en natuur in het algemeen. Jaarlijks bezoeken de kinderen van de basisscholen gelegen rondom het Afrikaanderplein de tuin voor Natuur- en Milieu-lessen. Verder worden met regelmaat activiteiten, workshops en rondleidingen georganiseerd.

HIER aanmelden (tijdslot) voor 12 en 13 september.

Voor 26 september kunt mailen naar: info@botanischetuinafrikaanderwijk.nl met vermelding van aantal personen, gewenste dagdeel.

september 12 2020

Details

Datum 12 september 2020
Tijd 11:00 - 16:00
Terugkerend
(zie alle data)
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Botanische tuin Afrikaanderplein

Afrikaanderplein 37 A
Rotterdam, 3072 EC

+ Google Maps

Phone:

06 - 37 55 45 64

Visit Venue Website

Organisator

Botanische tuin Afrikaanderwijk
Email:
Website: Visit Organizer Website