Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Parkenmaand: Monumentale en bijzondere bomen wandeling in hét park

Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand met Koos Leidelmeijer mee door Het Park bij de Euromast langs de monumentale – en bijzondere bomen in dit prachtige stadspark. Leer meer over de historie, de bomen en de andere natuur.  Daarnaast vertelt Koos ook over de belangrijke rol van bomen en planten met betrekking tot luchtkwaliteit en welbevinden van mens en dier.

  • Startpunt is bij Het Heerenhuys in Het Park.
  • € 4,50 per persoon.
  • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Zochers

Het Park bij de Euromast is rond 1850 ontworpen door de bekende Haarlemse landschapsarchitecten vader en zoon Zochers. Deze mannen konden schilderen met natuur, ze ontwierpen de waterpartijen, de overhangende wilgen en de pittoreske doorkijkjes naar zonovergoten veldjes.

Dikste boom van de stad

Het park heeft oud Hollandse stijltuin voor het Heerenhuys en velden diepblauw bloeiende klokjes in het voorjaar. Veel bomen in het park zijn meer dan honderd jaar oud. De monumentale plataan op het grasveld langs de Westzeedijk is de dikste boom van de stad met een omtrek van bijna 6 meter.

Na afloop van de rondwandeling in Het Park, mag  elke deelnemer gratis een stek van een boompje mee naar huis nemen. Een initiatief van de stichting Cool Down City om Rotterdam te vergroenen. 

Parkenmaand 2020 bomen

Dit jaar is er weer een Rotterdamse Parkenmaand! De hele maand september staat bol van wandelingen, tochten, workshops en kleine evenementjes in, of vanuit de mooie parken in onze stad.  Op zondag 6 september spreken de Gebroeders Groen de jaarlijkse GROENREDE(N) uit (13.00 uur Heemraadssingel).

Ga HIER naar het overzicht van het volledige programma van Parkenmaand.

september 06 2020

Venue

Heerenhuys in Het Park

Baden Powelllaan 12
Rotterdam, Zuid-Holland 3016 GJ Nederland

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Parkenmaand
Phone: 010 465 64 96
Email:
Website: Visit Organizer Website