Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Parkenmaand: Eiland van Brienenoord, Natour met de gebroeders Groen

Met de gebroeders Groen mee op het Eiland van Brienenoord, het eiland onder de Brienenoordbrug. Natour over het Eiland van Brienenoord in IJsselmonde … het eiland onder de Brienenoordbrug. Met de gebroeders Groen (de Rotterdamse biologen tweeling) mee over het Eiland van Brienenoord op zoek naar bijzondere planten, insecten en andere dieren.

Natour

Tijdens deze natuur-tour gaan hebben de gebroeders het hebben over dit speciale stukje Rotterdam met een focus op de verhalen van dieren en planten die nog niet zo lang in Nederland zijn. Echte nieuwkomers dus. Deze locatie is natuurlijk perfect hiervoor, want het eiland is dé plek waar nieuwe soorten aan wal komen of zich vestigen.

Eiland van Brienenoord

Pal onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam wandel je door een prachtig natuurgebied met bos, grasvlakten, open water, kleine poelen en langs een heuse getijdengeul.
Schotse Hooglanders grazen de begroeiing kort en er komen allerlei soorten vogels, planten en vlinders voor. De natuurspeeltuin, het eindeloze viswater en de volkstuinjes zijn een verademing voor bewoners van de stadsjungle. Met recht hét rustpunt in de grootste werkstad van ons land en echt een rare plek. Alsof je in het decor van een film bent beland. Lees er meer over op deze pagina: https://rotterdamseparken.nl/site/parken/eiland-van-brienenoord/

Tickets

Reserveer HIER je tickets! Let op gaat snel uitverkocht raken!

Locatie

Brug Zuiddiepje
3077 AX Rotterdam

Parkenmaand 2020

Ook dit jaar is er weer een Rotterdamse Parkenmaand! Coronaproof. De hele maand september staat bol van wandelingen, tochten, workshops en kleine evenementjes in, of vanuit de mooie parken in onze stad.  Op zondag 6 september spreken de Gebroeders Groen de jaarlijkse GROENREDE(N) uit (13.00 uur Heemraadssingel).

Ga HIER naar het overzicht van het volledige programma van Parkenmaand.

 

 

september 26 2020

Details

Datum 26 september 2020
Tijd 11:00 - 12:30
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Eiland Van Brienenoord

Van Brienenoord 17
Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam Volkstuinvereniging van Brienenoord, Adres

+ Google Maps

Organisator

Parkenmaand
Phone: 010 465 64 96
Email:
Website: Visit Organizer Website