Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Parkenmaand clean UP Eiland van Brienenoord

Op zaterdagmiddag 12 september heb je de kans om de schoonheid van het Eiland van Brienenoord te ontdekken én dit groengebied schoon te maken. Zwerfie Rotterdam organiseert ‘Ontdek de SCHOONheid’. Een ervaren zwerfafvalgids gaat met jou op wandelavontuur. Start is om 14.30 uur bij Buitenplaats Brienenoord.

Eiland van Brienenoord

Het Eiland van Brienenoord ligt in de Maas en is veelzijdig. Het heeft aangeharkte moestuintjes, bos, grasland en een getijdegebied met poelen en geulen. De oevers zijn ruig. Men gaat vooral aan de slag aan de noordzijde van het Eiland, waar je klautert over stenen en brokken beton of klimt over omgevallen boomstammen, op zoek naar het oergevoel in jezelf en natuurlijk naar het aangespoelde zwerfafval. Dit is alpine, maar dan in laagland. Onder de Van Brienenoordbrug hoor je het verkeer denderen, terwijl je evenwicht zoekt op de grote keien in de rivier. Deze ervaring blijft je bij.

Zwerfie Rotterdam

Zwerfie Rotterdam zorgt voor opruimmaterialen, een drankje en een versnapering. Jij voor een goed humeur, stevige schoenen en een spijkerbroek die vies mag worden. Aanmelden is verplicht en het aantal deelnemers is maximaal tien. De eindtijd is rond 16.30u.

Covid-19

Let op: op deze activiteit zijn de richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van Covid-19 van toepassing. Dit betekent dat we anderhalve meter afstand respecteren, het opruimmateriaal is gedesïnfecteerd, handhygiëne wordt gevraagd en mensen thuisblijven bij (milde) klachten.

 

september 12 2020

Details

Datum 12 september 2020
Tijd 14:30 - 16:30
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Eiland Van Brienenoord

Van Brienenoord 17
Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam Volkstuinvereniging van Brienenoord, Adres

+ Google Maps

Organisator

Zwerfie Rotterdam
Phone: 06 414 96 212
Email:
Website: Visit Organizer Website