Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Paddenstoelenlezing en tentoonstelling in de IJsvogel

Natuurvereniging IJsselmonde exposeert met een tentoonstelling “De Wondere wereld van paddenstoelen” in de bezoekerscentrum de IJsvogel in Rijsoord.   Op donderdagavond 3 november is er ook een paddenstoelenlezing door Jan Tuin in de IJsvogel, inloop 19.30 uur aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur. Toegang gratis.  Op 12 november is er ook een paddenstoelenexcursie naar het Mastbos, meer informatie en aanmelding voor deze excursie via: https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda/

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels, waarmee schimmels ook hun sporen verspreiden. Paddenstoelen ruimen organisch materiaal op en groeien op bomen, maar ook op wortels van planten in het gras, op mest of op andere paddenstoelen, zoals de kostgangerboleet. Sommige paddenstoelen zijn extreem giftig terwijl andere goed eetbaar zijn. Paddenstoelen hebben de meest fantastische vormen en kleuren. Zo lijkt de inktviszwam op een inktvis en de biefstukzwam daadwerkelijk op een biefstuk. En het aardige is dat je deze ook nog kan eten als hij nog vers is. De tentoonstelling zal met name de mooie en bijzondere schoonheid van de verschillende paddenstoelensoorten laten zien.

“De Wondere wereld van paddenstoelen” in Bezoekerscentrum de IJsvogel

De tentoonstelling is te bekijken van 29 oktober t/m 27 november in de IJsvogel, Waalweg 9a in Rijsoord, parkeren kan op achteraan het parkeerterrein van Ross Lovell. Vandaar kan men via het fietspad naar de IJsvogel lopen. De IJsvogel is geopend op woensdagmiddagen (13-17), zaterdag en zondag (10-17).

Ga HIER naar de website van Bezoekerscentrum de IJsvogel

november 16 2022

Details

Datum 16 november 2022
Tijd 10:00 - 17:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten Gratis
Evenement Categorieën: , , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Bezoekerscentrum de ijsvogel

Waalweg 9A
Ridderkerk, zuid Holland 2988 CH Nederland

+ Google Maps

Organisator

Natuurvereniging IJsselmonde
Email:
Website: Visit Organizer Website