Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Paasactiviteiten De kortste Weg

Deze foto is van Sanne de la Fosse met producten van ZuivelRijk en Kwekerij Eko-logisch

Het is lente en we maken ons op voor het Paasweekend. Traditioneel gezien de periode voor de grote voorjaarsschoonmaak en om lekker naar buiten te gaan. In de eerste zonnestralen ontstaat overal groei en bloei in de natuur. Voor de aanbieders in de korte keten start rond 1 april normaal gesproken het seizoen van ruimere openingstijden en meer activiteiten op en rond het bedrijf. Helaas is dat nu nog wat ‘anders dan anders’. Binnen de mogelijkheden die er zijn heeft de korte weg toch enkele tips,  en het kopen van lokale producten en ondersteunen van boeren en kwekers dichtbij kan sowieso.

De Kortste Weg raad je wel aan de websites of facebookpagina’s van de aanbieders in de gaten te houden voor de eventuele aangepaste openingstijden of wijzigingen in het aanbod vanwege de lock-down.

Evenementenkalender

Leuk, ontspannend en lekker lokaal! Er gaat nog steeds niets boven de natuur. Geniet daarom van de natuur dichtbij en hou je aan de richtlijnen. De lokale aanbieders van De Kortste Weg doen hun best om klaar te blijven staan, wellicht met enkele aanpassingen en aangepaste tijden.

Hier vind je ideeën en inspiratie.

Paasbrunchfietsen
Op de website van Fietsen voor mijn Eten zijn maar liefst 6 routes in onder meer Westland en Midden-Delfland te vinden langs aanbieders van producten voor de brunchtafel.
Paasbrunchfietsen kan in de dagen voorafgaand aan het Paasweekeinde, tijdens de feestdagen zelf zijn de aanbieders gesloten.

Paastoer Hoekse Waard

Op vrijdag 2 en en zaterdag 3 april kun je op mini-tour langs drie boerderijwinkels waar een heerlijk  lokaal product ligt te wachten:

Rijd een prachtige route rond de Binnenmaas en stop onderweg op de diverse mooie plekken.

NB: De kosten zijn 15,- .
Dit betreft het ophalen van producten in de boerderijwinkels, de stallen zijn gesloten.

Kijk in de kas
Het jaarlijkse publieksevenement in het eerste weekend van april Kom in de Kas is afgelast, echter wie meer wil weten over de producten uit de kas, kan hier een virtueel kijkje gaan nemen.

De Kortste Weg

De Kortste Weg is een campagne van De Groenste Familie van Zuid-Holland, gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en het Europees Landbouw Fonds voor Plattelandsontwikkeling.
Dit project heeft als doel de korte keten in Zuid-Holland te ondersteunen en versterken om met elkaar een voedseltransitie te realiseren.

Voedsel uit de korte keten gaat met maximaal één tussenschakel van land naar hand, van boer naar bord. Er zijn in Zuid-Holland tal van boeren, producenten en ondernemers die via de korte keten inzetten op:

  • Een eerlijke prijs voor boeren en producenten
  • Gezonde klanten door een vers en gevarieerd aanbod
  • Een lagere impact op het milieu
  • Duurzame landbouw, met oog voor het landschap en de natuur

 

april 02 2021
  ·  
april 05 2021

Organisator

De korste Weg
Website: Visit Organizer Website