Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Orchideeën wandeling in de Westduinen Ouddorp

Zaterdag 24 augustus 10:00 – 12:00 uur. Ga samen met een gids op pad in de Westduinen, een bijzonder natuurgebied in Ouddorp. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan en ontdek de rijke flora met in het bijzonder de orchideeën! HIER <<< reserveren.

Wandel mee door dit prachtige gebied, dat normaal afgesloten is voor publiek. Alleen koeien en schapen grazen op de glooiende duinen. Dankzij dit eeuwenoude beheer is het gebied rijk aan bijzondere planten, zoals in het voorjaar het duinviooltje, in de nazomer de herfstschroeforchis en het gentiaantje. Verder groeit hier ook het vleugeltjesbloemetje. Reden te meer om eens mee te gaan met een excursie door de Westduinen.

Westduinen
In de volksmond heet dit gebied ook wel liefkozend “hobbelwei”. Hobbelige duinen zonder struweel, met droge toppen en natte valleien, poeltjes en militaire zendmasten uit de jaren ’50. In het noorden wordt het duinterrein doorsneden door de Klarebeekweg, die als toegangsweg dient voor het marinezendstation in het terrein. In het westen grenst het terrein aan jong open polderland, het oostelijke deel grenst aan oud agrarisch gebied met een meer besloten karakter (Schurvelingengebied).

Startpunt
De start van de excursie is op de parkeerplaats t.h.v Westduinweg 37, hoek Klarebeekweg in Ouddorp.

Bijzonderheden
Wanneer de zon schijnt is een hoedje handig, er is geen schaduw in het terrein.

Locatie
Westduinweg 37, Ouddorp

Foto Herfstschroeforchis: Jan Alewijn Dijkhuizen

augustus 24 2019

Details

Datum 24 augustus 2019
Tijd 11:00 - 13:00
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €8
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Westduinweg 37

Westduinweg 37
Oudorp, Zuid-Holland Nederland

+ Google Maps

Organisator

Zuid Hollands Landschap
Phone: 010 272 22 22
Website: Visit Organizer Website