Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op 5 mei eten we samen een Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei vieren we dat we in 1945 bevrijd zijn en staan we stil bij vrijheid. Arm en rijk, orthodox en liberaal, jong en oud, geboren, getogen of pas net aangekomen: samen delen we de stad. Ieder bevocht óf bevecht zijn eigen vrijheid, maar steeds op de schouders van degene die voorgingen. Daar mogen we bij stil staan. Op Bevrijdingsdag zoeken we daarom met de Vrijheidsmaaltijden de verbinding met elkaar en maken we samen goede voornemens. Want je kunt zelf niet vrij zijn als je niet vecht voor de vrijheid van een ander. In welke stad willen we wonen? Welke stad wensen we voor onze kinderen? Bevrijdingsdag aan tafel, als een verbond tussen alle Rotterdammers, dat we elk jaar verversen.

Vrijheidsmaaltijden in Rotterdam

Op 5 mei eten we samen, aan duizenden tafels verspreid door Rotterdam een Vrijheidsmaaltijd. Zo delen we de vrijheid door met elkaar aan tafel te gaan, samen te eten en elkaar beter te leren kennen.Chef en kookboekenschrijver Nadia Zerouali heeft dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep gemaakt: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen.

Kijk HIER voor alle maaltijden bij jou in de buurt.

Op de Voedseltuin Rotterdam kun je ook aanschuiven voor een lekker kopje Vrijheidssoep van 12.00 uur tot 13.00 uur. Meld je aan door een mail te sturen naar: info@voedseltuin.com

Bron: Rotterdamsevrijheidsmaaltijd

mei 05 2022

Venue

Rotterdam

Rotterdam, Zuid Holland 010

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Rotterdamse vrijheidsmaaltijden
Email:
Website: Visit Organizer Website