Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ontdek de weidevogels op het Rotterdams platteland tijdens een online excursie

Na het succes van onze winterexcursies, start Natuurmonumenten een reeks online excursies waarbij deelnemers worden meegenomen door de wereld van de weidevogels op het Rotterdams platteland en in Midden-Delfland. Excursieleider Frank Schipper neemt je mee door de gebieden en vertelt je over de beste plekken om weidevogels te spotten. Wat is een weidevogel eigenlijk? Hoe herken je ze en zie je het verschil tussen een grutto, tureluur of kievit?

Online presentaties vanaf de bank

Mensen herontdekken massaal de Nederlandse natuur. Dit doen ze vooral op eigen houtje, want de excursies van Natuurmonumenten zijn geannuleerd. Frank Schipper is excursieleider bij Natuurmonumenten Rotterdam en vertelt: ‘Toch wil je de natuur delen met enthousiastelingen’. De excursieleider bedacht een alternatief voor zijn excursies: een online presentatie met prachtige foto’s van het Rotterdams platteland en Midden-Delfland.

Tips om weidevogels te zien of horen

Deze excursies zijn bedoeld als introductie, deelnemers kunnen daarna zelf naar buiten om op zoek te gaan naar de weidevogels. Vanuit verschillende uitpunten bij de Ackerdijkse Plassen en in Polder Noord-Kethel kun je deze oer-Hollandse vogels zien of horen, Frank geeft alle tips! Ook vertelt hij wat Natuurmonumenten doet om weidevogels te beschermen.

Hoe reserveer je een plekje?

Boek een ticket voor deze online excursie. Dit kan via de agenda op www.natuurmonumenten.nl/delfland. De excursies vinden plaats op donderdag 1 april, 15 april en 29 april en duren van 19:45 tot 20:30 uur.

De kosten zijn €3,50, en voor leden €2,50

april 01 2021

Details

Datum 1 april 2021
Tijd 19:45 - 20:30
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten €3,50
Evenement Categorieën: , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Natuurmonumenten
Phone: 035 - 655 99 11
Website: Visit Organizer Website