Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

ONLINE LEZING DAVE GOULSON: “AVERTING THE INSECT APOCALYPSE”

Aftellen naar maart! Want dan geeft prof. Dave Goulson, professor Biologie uit Sussex (Groot-Brittannië) speciaal voor Velt een onlnei lezing. Het onderwerp: insecten en alles wat ermee te maken heeft. ‘We kunnen niet zonder die kriebelbeestjes’, zegt de professor.

Dave Goulson (https://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Goulson) is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en heeft als specialisatie de hommel. Hij is een bekend spreker over insecten, ecologie en bescherming. Hij heeft vier boeken voor leken geschreven die in het Nederlands vertaald zijn: Een verhaal met een angel (2014), Geroezemoes in het gras (2015);De vlucht van de hommel (2017) en De Tuinjungle (2019).

Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson neemt je in zijn nieuwe boek De tuinjungle, Tuinieren om de wereld te redden, mee in de wereld van insecten. Hij maakt inzichtelijk wat ze voor ons doen, waarom ze achteruitgaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat je in je eigen leven en tuin kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.

Praktische informatie

In zijn lezing Averting the insect Apocalypse vertelt hij over het belang van insecten in je eigen tuin.

  • De lezing is in het Engels en wordt op zaterdag 20 maart 2021 online gehouden. Vanaf 14u is de online omgeving (Zoom) toegankelijk.
  • De lezing zelf start om 14u30.
  • kosten €5,- euro
  • HIER AANMELDEN.  Onderaan de pagina
maart 20 2021

Details

Datum 20 maart 2021
Tijd 14:00 - 15:00
Kosten €5
Evenement Categorieën: , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisator

Velt Rotterdam
Email:
Website: Visit Organizer Website