Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Online Energiecafé010 (online)

Het Rotterdams Milieucentrum organiseert op dinsdagavond 20 april (vanaf 20.00 uur) weer een energiecafé met energieke gasten. Dit keer online en gratis! Al negen jaar organiseert het Rotterdams Milieucentrum ‘energiecafés’. Gezellig en drukbezochte bijeenkomsten met gastsprekers en workshops over energie en duurzaamheid. ‘Bijscholing’ voor de vele milieucoaches in Rotterdam maar ook voor andere geïnteresseerden.  Het laatste energiecafé was in maart 2020 in Bluecity010. Helaas zit er vanwege de coronamaatregelen ‘live’ bij elkaar komen niet in. Vandaar dat RMC dit energiecafé online organiseert met een aantal interessante gastsprekers.

Het programma

Op dinsdagavond 20 april vanaf 20:00 uur zijn te gast o.a.:

AANMELD-TICKETLINK: https://rotterdamsmilieucentrum.stager.nl/web/tickets 

Jelte Boeijnga van Energie voor Rotterdam over Zonnepanelen (delen). Ook voor huurders? Iedere Rotterdammer kan straks meedoen met een collectief zonnedak, of je nou een brede of een smalle beurs hebt, of je nou huurt, in een Vereniging van Eigenaren zit, of een eigen huis hebt. De energiecoöperaties Alex Energie, Blijstroom, Delfshaven Energie Coöperatie, Wijkbedrijf De Middellander en Energie Coöperatie Rozenburg gaan samenwerken in het nieuwe platform Energie van Rotterdam in de komende vijf jaar.

Frans Debets (de energierekenmeester) over de stadsverwarming. Een aantal Rotterdamse wijken wordt de bewoners stadswarmte aangeboden. Wat is stadswarmte? Hoe zit het met de kosten? Waar moet je als bewoner op letten? Frans kijkt er met het oog van de rekenmeester naar.

Mimi Slauerhoff, Saadet van Noppen en Mohamed Hacene over de cursus Milieucoach.Al tien jaar organiseert het Rotterdams Milieucentrum de cursus Milieucoach. Ook dit jaar zijn er weer cursussen van start gegaan (online). Er werd ook een nieuw cursusboekje gemaakt. Milieucoaches kunnen na de cursus aan de slag met voorlichtingsbijeenkomsten in hun wijk. De afgelopen jaren zijn er ruim 600 bewoners opgeleid tot milieucoach en werden er duizenden bewoners bereikt. Hoe ging dat en wat leverde dat op?

Speciale gast Wilma van der Wilt: De Duurzame Diva (bekend van de socials).

 

Meer informatie over ‘opZuinig!’ op www.opzuinig.nl

Bij vragen over de tickets of het energiecafé kan je emailen naar; info@rotterdamsmilieucentrum.nl.

april 20 2021

Organisator

Rotterdams Milieucentrum (RMC)
Phone: 010 - 465 64 96
Email:
Website: Visit Organizer Website